Dört çocuğunu öldürmekle suçlanan anneye 20 yıl sonra masumiyet affı!

Dört çocuğunu öldürmekle suçlanan anneye 20 yıl sonra masumiyet affı!
Avustralya'da dört bebeği boğmaktan suçlu bulunan Kathleen Folbigg suçsuz olduğunu iddia etti ancak 20 yıl sonrasında serbest bırakıldı. Yeni bilimsel keşifler, çocuklarda çok nadir olarak görülen genetik mutasyonların meydana geldiğini ortaya koydu.

Avustralya'da dört küçük çocuğu öldürmekten suçlu bulunan ve 'ülkedeki en korkunç seri katil' lakaplı Kathleen Forbigg, ortaya çıkan yeni bilimsel delillerin ardından serbest bırakıldı.

Folbigg'in en küçüğü 19 günlük ve en büyüğü de 19 haftalık olan çocukları Caleb, Patrick, Sarah ile Laura'nın 10 yıl içinde bilinmeyen nedenlerle aniden öldüğü öğrenildi. 2004 yılında sona eren davada savcılar bir kadının çocukları boğarak öldürdüğünü söylerken, Forbigg çocukların doğal sebeplerden öldüğünü iddia ederek cinayet suçlamalarını reddetti. Folbigg, tutuklu olduğu süre boyunca çocukları öldürdüğünü asla kabul etmedi.

Dört çocuğunu öldürmekle suçlanan anneye 20 yıl sonra masumiyet affı

O zamanlar sansasyonel bir dava nedeniyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Forbigg, hiçbir zaman suçunu kabul etmedi. Yıllardır bilim adamları tarafından Folbigg'in serbest bırakılmasını talep etmek adına yoğun kampanya yürütüldü.

HEPSİNDE GENETİK MUTASYON VARDI

Yeni bilimsel kanıtlar, 55 yaşındaki Kathleen Folbigg isimli kadının dördüncü çocuğunu öldürmediğini gösterdi.

Emekli yargıçlardan Tom Bathurst liderliğindeki yeni bir bilimsel çalışma, gizemli bir davanın gidişatını değiştirebilecek önemli kanıtlar ortaya çıkardı. Çocukların genetik mutasyonlar nedeniyle sağlık sorunlarından ölmüş olabileceği söyleniyor. Çocuklarda çok nadir olarak görülmüş olan ve ani epilepsi ve kalp krizlerine yol açabilen genetik mutasyonlar bildirilmiştir.

Dört çocuğunu öldürmekle suçlanan anneye 20 yıl sonra masumiyet affı

"Ülkenin en büyük hukuk skandalı"

Yeni bilgiler ışığında savcılık, Bayan Forbigg'in çocukları öldürdüğüne dair ciddi şüpheleri olduğunu belirterek, kadının affedilerek derhal serbest bırakılacağını duyurdu. Eski Yargıç Bathurst de, "Bayan Forbigg'in sadece çocuğunu düşünen bir anne olduğunu itiraf etmeliyim" dedi.

Nihai kararın önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor ancak Forbigg'in devleti dava edebileceğine dair haberler de var.