Schengen vizesi tartışmaları sürüyor! Almanya'dan kritik açıklama..

Schengen vizesi tartışmaları sürüyor! Almanya'dan kritik açıklama..
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Schengen vizesi tartışmasının ardından yaptığı açıklamada, Ocak-Mayıs döneminde Schengen vizesi için onaylanan başvuru sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 40 bin fazla olduğunu açıkladı.

Almanya dışişleri bakanlığı, Türkiye'de Schengen vizesi görüşmelerinin başlamasından bu yana Ocak ve Mayıs ayları arasında geçen yıl aynı dönem verilerine göre 40 binden fazla Schengen vizesinin başvurusunun onaylandığını duyurdu.

BBC Türkiye'nin sorularını yazılı olarak yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün verilerine göre, Ocak-Mayıs 2023 döneminde Türk vatandaşlarına yaklaşık 100.000 Schengen vizesi ve 18.000 devlet vizesi verileceği belirtildi. 2022'de 60.000 Schengen vizesi ve 16.000 iç hat vizesi verilmişti.

"TÜRKİYE BAŞVURULARINDA REDDETME ORANI YÜZDE 20'YE ÇIKTI"

Schengen vizesi tartışmaları sürüyor! Almanya'dan kritik açıklama

Schengen vizesi tartışmaları, sanatçı Onur Akın ile Volkan Konak'ın Almanya vize başvurularının reddedildiğini açıklamasıyla başladı. Almanya birkaç yıldır Schengen vizesi tartışmasının gündeminde. Alman basınında daha önce yer alan haberlerde, Türkiye'den Alman misyonlarına yapılan vize başvurularının reddedilme oranının yüzde 20'ye ulaştığı yazıyordu.

Avrupa Birliği yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun yıllık Schengen vizesi istatistikleri, Türkiye'den reddedilen başvuruların oranının arttığını gösteriyor. Verilere göre 2017 yılında Türkiye'den yapılan Schengen vize başvurularının yüzde 6,5'i reddedilirken, 2022'de bu oranın yüzde 15,7'ye çıkması bekleniyor. Türkiye'den Almanya'ya yapılan Schengen vize başvurularında 2022 yılında ret oranı %20'yi geçmiştir. Alman medyasında yayınlanan istatistiklere göre bu oran 2014 yılında %6 civarındaydı.