ABD'nin Rusya yaptırımlarından Türk şirketleri de nasibini aldı

ABD'nin Rusya yaptırımlarından Türk şirketleri de nasibini aldı
ABD Rusya'ya yaptırım uygulamaya devam ediyor! Türk şirketler de nasibini aldı. Tüm detaylar haberimizde.

ABD ve Rusya arasındaki gerilim hızla devam ediyor. ABD yaptırımlarından Türk şirketleri de nasibini almış oldu: Bu sözlerle açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ABD RUSYA YAPTIRIMLARI SÜRÜYOR

ABD Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'yı desteklemeyle suçladığı 5 Türk şirket ve 1 Türk vatandaşa yaptırım kararını verdi. Yapılan haberlere göre 150 hedefin olduğu yaptırım paketi kapsamında Rusya otomobil üreticisi de yer alıyor. Pakette Margiana İnşaat Dış Ticaret, Demirci Bilişim Ticaret Sanayi, Denkar Gemi İnşaat, CTL Limited ve tersane acentesi olan ID Ship Agency ve sahibi İlker Doğruyol yer alıyor. ABD Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından önemli yaptırımlar uygulamaya başladı. Washington kimyasal, mikroçip ve diğer ürün ihracatı ile ilgili uyarılar yaptı. ABD üst düzey Hazine yetkilisi 18 ay boyunca Türk hükümeti ile endişelerin de paylaşıldığını belirtti. 

abd rusya yaptırımları devam edyor

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Rusya savaşının devam etmesi için ihtiyaç duyulan çift kullanımlı malların ithal edilmesi için güvenilen işletmeler arasında yer aldığını belirtti. Moskova ve Kiev ile ilişkilerini iyi devam ettiren Türkiye yaptırımlara karşı çıkmaya devam ediyor. Ankara yaptırımların Türkiye'de uygulanamayacağını ve hiçbir ürünün Rus ordusu tarafından kullanılamayacağını da belirtti. Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi olarak bilinen Avtovaz ve Gaz Group ve yerel bakır üreticisi Russian Copper Company yaptırım listesinde yer alıyor. Hazine Bakanlığı Nisan ayında dünya genelinde 20'ye yakın ülkeden 120'den fazla şirket ve şahısla ilgili yaptırım kararlarını açıkladı ve bu karar içinde Türkiye'de kurulu olan dört şirket yer almıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mattgew Miller de Türk şirketlere uygulanan yaptırımların İsveç NATO üyelik sürecine etki etmeyeceğini düşündüklerini, Türk hükümeti ile yapıcı ve yakın ilişkilerin olduğunu ve Türkiye'nin kendileri için önemli bir müttefik olduğunu belirtti.