Alkollü sürücü 5000 TL'lik ceza aldı: Parasını bakın kimden istedi

Alkollü sürücü 5000 TL'lik ceza aldı: Parasını bakın kimden istedi
Bursa'da alkollü sürücülerin bahaneleri bitmiyor. Bazıları hastaneye kaldırılan babayı içki içmekle suçlarken, bazıları da eşiyle yaşadığı tartışma nedeniyle içki içtiğini anlattı. 5 bin lira cezaya çarptırılan bir sürücü ise borç nedeniyle başının dertte olduğunu söyleyerek, kendisini görüntüleyen gazeteciden borç para vermesini istedi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube ekipleri, şehrin farklı bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Osmangazi ilçesinin farklı noktalarında kontroller yapan ekipler polis şamandırasını görünce geri çekilip ilk sokağa sapan sürücüyü takip etmeye başladılar.

Polisten kaçamayan sürücü, alkolmetreyi üfledi ve 1.05 promil alkollü çıktı. Sürücü, polislere "Babam hasta, endişelendim ve içtim" şeklinde bir bahane sunarken daha sonrasında kendisini görüntüleyen gazeteciden rahatsız oldun ve ona kendisini çekmememesini söyledi.

Sarhoş sürücü muhabirle konuşmaya başladı ve "Neden içiyorsun?" şeklinde gelen soruya fazla içmediğini ve yürüyerek sarhoş olmadığını kendisine gösterebileceğini söyledi. Yasaya göre "Alkol içebilirsiniz ama tehlikeli olmadığı sürece sorun olmaz" diyen sarhoş sürücü, "Adam büyük bir bardak rakı içti, ben de 3 kutu bira içtim. Bir sorunum var, yavrum." şeklinde ifadeler kullandı.

Alkollü sürücü 5000 TL'lik ceza aldı gazeteciden borç para istedi

Gazeteciden borç istedi..

'Yola neden çıktın' şeklinde gelen bir soruyu yanıtlayan sürücü, "Sorun çıkarmadım" yanıtını verdi ve uygulamayı gördüğünde neden kaçtığını "Ne yapayım, belgelerim kayboldu. 40.000 lira borcum var. Bana borç verebilir misin? Borcumu ödeyeyeim ve ehliyetimi geri alayım. Onu bana verebilir misin? 40.000 lira borcum var. Emekliyim ve 7 bin 500 lira maaş alıyorum” ifadelerini kullanarak anlattı. Sarhoş sürücüye 5 bin lira ceza kesildi.

Öte yandan bir başka sürücünün formda alkollü görünme nedeni ise şuydu: "Eşimle tartıştım, bu yüzden alkol aldım." Sürücü, alkol seviyesinin 1,80 promil olduğunu gösteren alkolmetreyi patlattı. Polise "Eşimle kavga ettim bu yüzden alkol aldım" demesine rağmen yine de cezadan kurtulamadı.

Polis, "Eşiniz, arkadaşınız, akrabanız varsa arayın" dedi. Kimse cevap vermeyince alkollü sürücü "arabayı teslim edin" diyerek aradı, aracı durduruldu. İki sürücü ifade vermek üzere polis merkezine götürülürken, idari para cezasına çarptırıldılar.