Arkadaşını öldürüp 2 yıl sakladı: O detayla yakayı ele verdi

Arkadaşını öldürüp 2 yıl sakladı: O detayla yakayı ele verdi
Kendisinden 18 yaş büyük ve baba gibi gördüğünü dile getirdiği arkadaşını öldürüp cesedini dondurucuda saklayan adamın oyununu savcı bozdu. İşte detaylar...

Birmingham'da cereyan eden dehşet verici olayda, 27 yıllık arkadaşını öldüren ve cenazesini 2 yıl süreyle dondurucuda saklayan Damion Johnson'ın karmaşık planı, savcının dikkatiyle gün yüzüne çıktı. İkilinin "sağlam dostluğu" mahkemede deşifre olurken, 71 yaşındaki John Wainwright'ın vefatıyla birlikte yaşananlar, dehşet verici ayrıntılarla aydınlatıldı. Damion Johnson, cesedi hukuka aykırı bir şekilde saklamak ve 3 kez dolandırıcılık suçlarından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Damion Johnson

Mahkemede ortaya çıkan verilere göre, olayın başlangıcında Damion Johnson, John Wainwright'ı bir baba figürü olarak algılıyordu. BBC Türkçe'nin haberine göre, ikilinin 2015'te birlikte taşındığı ortak dairelerinde yaşanan trajedinin arka planı, 2018'de John Wainwright'ın vefatı ve cesedinin Ağustos 2020'de dondurucuda bulunmasıyla netlik kazandı. Savcı John Whitehead, Birmingham şehir merkezindeki dairede ikamet eden ikilinin ilişkisini detaylarıyla anlatırken, Damion Johnson'ın arkadaşının ölümü sonrasında "mantıklı düşünmediğini" ve zaman içinde yetkililere bilgi vermediğini belirtti. Dondurucunun içinde bulunan cesedin, mahkeme sürecinde Damion Johnson'ın itiraf ettiği gibi kendisi tarafından 462 sterlinlik bir siparişle alındığı ortaya çıktı. Ancak Johnson, akrabalarına ve arkadaşlarına John Wainwright'ın öldüğünü ve cenaze töreninin gerçekleştiğini söyleyerek gerçeği örtbas etmeye çalıştı.

Dondurucunun içindeki ceset, Johnson'ın Aralık 2019'da başka nedenlerle gözaltına alınmasının ardından gün yüzüne çıktı. Mahkemede, Johnson'ın, eski arkadaşının banka hesabını kullanarak maddi çıkar sağladığı ortaya çıkarıldı. Yargıç Shaun Smith KC, cenazenin gömülmesini engellemenin olağan dışı bir suç olduğunu belirtirken, Damion Johnson'ın John Wainwright'ın ölümüyle ilgisi olduğunu ima etmediğini ifade etti. Ancak yargıç, Johnson'ın, ölümü kabul etmiş olsaydı, normal bir cenaze töreni düzenleneceğini ve yaptıklarının cesedin saklanmasını kolaylaştırdığını vurgulayarak, 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.