Asistan doktoru sakat bırakan şahıstan sinir bozan açıklama

Asistan doktoru sakat bırakan şahıstan sinir bozan açıklama
Asistan doktora saldıran Ersin Karakuş yaptığı açıklamalarla sinirleri zıplattı! Ayrıntılar haberimizde...

Mersin'de geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen olayda, intörn doktor Nida Nur Nergiz, hastanede görev yapan Ersin Karakuş tarafından pompalı tüfekle vurularak ciddi şekilde yaralanmıştı. Nergiz'in bir bacağı dizüstünden kesilirken, diğer bacağı ağır hasar almış ve genç doktor 15 ameliyat geçirmişti.

intörn doktor nida nur

Bugün mahkemeye çıkan Ersin Karakuş, "Bu kadar sevdiğim bir insanı öldürme kastıyla hareket etmedim. Bana yaşattıkları aklıma geldi, tüfeği çıkarıp ayaklarına ateş ettim. Kendisini hala seviyorum" şeklinde ifade verdi. Karakuş'un savunmasına göre, olay sevgilisi Nida Nur Nergiz ile yaşadığı travma sonucu ortaya çıkmış ve intihar kararı almıştı. Ancak, kararından vazgeçtiğini, kardeşinin aramasıyla gerçekleşen bir dönüm noktasıyla dile getirdi.

Nergiz'in avukatı Uğur Köksal, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Dosyanın en önemli özelliklerinden biri insanın insan olma vasfının tamamen ortadan kalktığı, hunharca ve vahşice işlenen bir cinayete teşebbüs dosyası olması" dedi. Köksal, Nergiz'in yaşadığı travmanın boyutlarını vurgulayarak, vücudunda hala hayati tehlike arz eden saçma tanelerinin bulunduğunu belirtti.

nida nur

Ersin Karakuş'un mahkemede "yaralama kastıyla" hareket ettiğini iddia etmesine rağmen, Nida Nur Nergiz'in avukatı, olayın öldürmeye teşebbüs olduğunu belirterek, delilleri ve saçma tanelerinin sayısını göz önüne serdi.

Olayın detayları, mahkeme süreciyle birlikte daha da aydınlanacak gibi görünüyor. Nida Nur Nergiz'in tedavisi devam ederken, toplumda kadına yönelik şiddetin bir kez daha gündeme gelmesi bekleniyor.