Bayram tatilinin kaç gün olacağı belli oldu

Bayram tatilinin kaç gün olacağı belli oldu
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, insanlar tatilin 9 gün olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu sene bayram, 10, 11 ve 12 Nisan tarihlerine rastlıyor ve arife günü 9 Nisan Salı’ya denk geliyor. 8 Nisan Pazartesi gününe bir gün izin ekleyen çalışanlar, toplamda 9 günlük bir tatil süresi elde edebilecekler. Resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, turizm endüstrisi bu beklentiyle şimdiden planlamalarına başlamış durumda.

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın başlangıcı 10 Nisan Çarşamba’ya rastlamakta. Turizm sektörü temsilcileri, 8 Nisan Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilerek bayram süresinin 9 güne uzatılmasını öneriyor. Sektör liderleri, bu kararın bir an önce duyurulmasının turizm açısından faydalı olacağını vurguluyorlar. TÜRSAB tarafından yapılan açıklamada, bayram tatili planlarının erken açıklanmasının turizm sektörüne planlama kolaylığı sağlayacağı belirtiliyor. NTV ile yapılan bir röportajda TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, tatil günlerinin önceden belirlenmesinin, turizm profesyonellerine daha etkili planlama imkanı tanıdığını ifade etti.

bayram tatili

BAYRAM TATİLİ İÇİN REZERVASYONLARDA SON DURUM NE?

Kuk, hükümetin zamanında bir açıklama yapmasını beklediklerini dile getirdi ve eğer Bayram Tatili 9 gün olarak belirlenirse, 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek bir tatil döneminin oluşacağını söyledi. Avrupa’dan gelen rezervasyonların oldukça yoğun olduğunu aktaran Kuk, 2024 yılında geçen seneye kıyasla yüzde 10 artışla sezonu kapatmayı öngördüklerini ifade etti.

Kuk, turizm alanında Rusya’dan gelen ödemelerde veya para transferlerinde herhangi bir aksaklık olmadığını belirtti. “Halihazırda böyle bir sorun yok ama dedikodular var. Bize yansımış bir durum söz konusu değil,” diye konuştu.