Bir ilde daha ekmeğe zam geldi: İşte yeni fiyatı

Bir ilde daha ekmeğe zam geldi: İşte yeni fiyatı
Enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın cebini bükmeye devam ediyor. Ankara'nın ardından Bursa'da da ekmeğe zam geldi. Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere 250 gram ekmek 10 liradan satılacak.

Bursa'da ekmeğe bir zammın daha eklenmesiyle, hayat pahalılığı ve artan maliyetler vatandaşların maddi durumlarını daha da zorlu hale getiriyor. Ankara'dan sonra şimdi de Bursa'da ekmek fiyatlarına yapılan yeni zamlarla 2024 yılı itibarıyla 250 gram ekmeğin satış fiyatı 10 liraya çıkarıldı.

Bursa'da daha önce 13 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan yüzde 50'lik zamla 5 liradan 7,5 liraya yükselen 210 gram ekmeğin fiyatına ek olarak planlanan yüzde 12'lik bir artış, bozuk para ve para üstü sıkıntıları nedeniyle 250 gram ekmeğin 10 liradan satılmasına sebep oldu.

ekmek zam

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, artan maliyetlerin 10 lirayı bile karşılamadığını vurgulayarak, "Tezgahlarda bozuk para sıkıntısı yaşanıyordu. Gramajı yukarı çekerek düz hesap 10 lira fiyat belirledik. Artan maliyetimizin yüzde 10'unu karşılamak dahi zor. Bu, bir zammın ötesinde, ekmeğin gramajını 210 gramdan 250 grama çıkarmak ve böylelikle yüzde 12'lik bir zam uygulamak oldu. Tüketici ve üretici arasında denge sağlama çabasındayız" şeklinde konuştu.

Ankara'da 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak 8 liralık 210 gram ekmeğin fiyatının ardından, Bursa'daki yeni fiyatlar da 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. Ekmek fiyatlarındaki bu artışlar, vatandaşların bütçelerini daha fazla zorlarken, ekonomik sıkıntılar da devam ediyor.