Büyükşehir belediyesi özel halk otobüsleri için kararını verdi

Büyükşehir belediyesi özel halk otobüsleri için kararını verdi
Özel halk otobüsleriyle ilgili karar çıktı! Tüm detaylar haberimizde.

Büyükşehir belediyesi tarafından alınan özel halk otobüsü kararı vatandaşı da esnafı da rahatlatacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ KARARI

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi şehrin 5 merkez ilçesi için yapılan yeni düzenlemeyi paylaştı. Ulaşım hatlarından elde edilen bütün gelirlerin büyükşehir belediye başkanlığında toplanacağı ve özel halk otobüsü esnafına hizmet karşılığı kilometre hesabıyla ödeme yapılacağı öğrenildi. Son senelerde toplu taşıma maliyetlerindeki artışlar ulaşım esnafının kâr zarar dengesini sağlayamamasına sebep oluyor. 

antalya özel halk otobüsü ile ilgili kararlar

Yeni kararın bu sebeple alındığı öğrenildi. Bundan sonra özel halk otobüsleri UKOME bünyesinde çalışabilecek. 4 bin kilometre altında yol yapan, 8 binden az yolcu taşıyan özel halk otobüslerine kilometre başına 35 TL ödeme yapılacak. 4 bin 1 kilometre veya üstünde yol yapan ve 8 bin üstünde yolcu taşıyan otobüsler için kilometre başı 40 TL ödeme yapılacak. Toplu taşıma gelirleri belediye tarafından toplanıp dağıtılacak. Yeni düzenleme 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girerek 1 Temmuz tarihine kadar uygulanacak.