Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'ya açtı ağzını yumdu gözünü: 'Gazze kasabı...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'ya açtı ağzını yumdu gözünü: 'Gazze kasabı...'
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü yapılan paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan, açtı ağzını yumdu gözünü. 'Gazze kasabı' olarak yazdırılarak ifadeler kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden Filistin Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla paylaşımlarda bulunarak Türkiye, tarihiyle beraber olduğu gibi bugün de devleti milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu ifade etti.

Erdoğan Filistin açıklaması

Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı adıyla kayıtlara geçerken. Bu leke üzerine ona destek veren herkesin alnına kazınırken, utanç lekesi temizlenmez. Gazze'de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da 1-2'si hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yönünde uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için tüm yolların deneneceği bilgisini verdi.

Netanyahu yönetiminde yapılan açıklamalar üzerine insani aranın kalıcı ateşkes dönemine bakılarak umutların azaldığını belirtti. İsrail, kamuoyu üzerinden köşeye sıkışan Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatarak kan dökmesinin, daha fazla can almasının önüne geçilmesi gerektiği bilgisi verildi.

Gazze krizinde sergilenirken çifte standart Müslümanlara yönelik nefret suçlamalarıyla cezasız kalması durumunda kanuni boşluklar üzerine senaryoların devreye girdiğine işaret edildi.