Depremde 2 milyonluk kasa bilmecesi: Kasa var, altın yok

Depremde 2 milyonluk kasa bilmecesi: Kasa var, altın yok
Kahramanmaraş'ta ikamet eden Mustafa Büyükbalık, deprem sırasında zarar gören bir bankanın kiralık kasasını geri aldığında büyük bir sürprizle karşılaştı. Kasanın kendisi sağlam olmasına rağmen, içerisinde bulunan altınları hasarlı ve eksik bir şekilde iade edilmişti. Bu nedenle Büyükbalık, 2 milyon dolar değerindeki altınlarını geri alamadığı için hukuki bir süreç başlattı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş sakinlerinden Mustafa Büyükbalık, depremin vurduğu bir bankanın kiralık kasasında bulunan altınlarının zarar gördüğünü ve 2 milyon lira değerindeki altınının eksik olduğunu iddia ederek, hukuki bir süreç başlattı. Büyükbalık, ilk incelemede kasasının sağlam olduğu söylendiğini ancak altınlarının eksik ve zarar görmüş bir şekilde iade edildiğini belirtti.

 

DEPREMDE YIKILAN BANKADAN ALTINLARINI ALAMADI

DEPREM

6 Şubat'taki deprem felaketi, Mustafa Büyükbalık'a ailesinde büyük kayıplar yaşattı. Deprem sonucunda anneannesi, amcası, yengesi ve 2 kuzeni hayatını kaybetti. Ailesinin cenazelerini toprağa verip acısını yaşadıktan sonra, Mustafa Büyükbalık, depremin vurduğu bölgede yer alan Müftülük Meydanı'ndaki bir kamu bankasının şubesinin yıkıldığını öğrendi. Bu şube, Büyükbalık'ın 45 numaralı kiralık kasasının bulunduğu yerdi ve içindeki ziynet eşyalarıyla özel eşyaları korunuyordu. Banka yetkilileri, kasasının enkazdan sağlam bir şekilde çıkarıldığını bildirince, Mustafa Büyükbalık'ı bankaya davet ettiler. Büyükbalık, bankaya gitti ve iddialara göre kasasındaki altınları eksik ve zarar görmüş bir halde teslim aldı.

Mustafa Büyükbalık, 6 Şubat depreminin hemen ardından kiralık kasasının bulunduğu kamu bankasının yıkıldığını öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "Banka yetkilileri bize, kasanın sağlam bir şekilde kurtarıldığını ve içeriğinin bize teslim edileceğini bildirdi. Ancak birkaç hafta sonra kasanın içeriğini sorduğumuzda, içinde bulunan ziynet eşyalarının sadece bir kısmını, kamera kaydı altında, ağır hasarlı bir halde teslim ettiler. Bu teslim edilen ziynet eşyaları arasında benim sahibi olmadığım altınlar da bulunuyordu ve bunları kendilerine geri verdik. Eksik kalan altınlarımızı ne yapacaklarını sorduğumuzda, yazılı bir beyan vermeyi talep ettiler ve eksik altınlarımızın listesini yazılı olarak sunduk. Ancak banka, herhangi bir ödeme yapmayacaklarını ifade etti. Daha sonra bankadan kazı işlemine dair bir video kaydı aldık ve bu kayıtta hatalı bir kazı işlemi yapıldığını tespit ettik. Bu durumu CİMER'e bildirdik ve yazımızda, bize bilgi verilmeden kasanın sağlam kurtarıldığını, ancak sonrasında hasarlı bir şekilde teslim edildiğini belirttik. CİMER'e gelen yanıt banka tarafından olumsuz oldu. Bu nedenle zararımızın tazmin edilmesi amacıyla hukuki süreci başlattık."

Mustafa Büyükbalık, geçen yıl evlendiğini ve kiralık kasada eşinin, annesinin ve düğünde takılan ziynet eşyalarının bulunduğunu dile getirerek şunları ifade etti: "Kasada benim düğün hediyesi, annemin ziynet eşyaları ve babamın tarafından bana hediye edilen altınlar yer alıyordu. Toplamda 570 gram altın eksik, bunun içinde 80 tam altın, 3 yarım altın ve 3 çeyrek altın bulunuyor ve bu altınların toplam değeri yaklaşık olarak 2 milyon lira. Kiralık kasada bulunan bir kutu içinde altın set, akıtma bilezik ve bir inci kolye de vardı. Başlangıçta bize kasanın sağlam bir şekilde çıkarıldığı söylendi. Aslında bu kasayı benim açmam gerekiyordu, ancak bize, altınlarımızın zarar gördüğü ve eksik olduğu bir kese içinde teslim edildi ve hepsi bu şekilde olduğu iddia edildi."