Dicle Nehri'ne atlayan Zelin'den kötü haber: Cesedine Suriye'de ulaşıldı

Dicle Nehri'ne atlayan Zelin'den kötü haber: Cesedine Suriye'de ulaşıldı
Şırnak’ta yaşayan Zelin ve Zelal kardeşler geçen hafta pazartesi Dicle Nehri kıyısındaki Bırca Belek Park kenarına gelerek nehre atlamışlardı. Çevrede görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri bir kardeşi kurtardı ama diğerinden haber alınamıyordu. İki kardeşten birinin sonu olan olayın perde arkası bilinmiyor iken kayıp olan kardeşten acı haber geldi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz hafta Dicle nehrine atlayan kız kardeşten gelen birisi kurtarılırken diğerinden gelen acı haber aileyi yasa boğdu. Detaylar haberimizde…

su

KARDEŞİYLE BİRLİKTE DİCLE NEHRİ'NE ATLAMIŞTI! 14 YAŞINDAKİ ZELİN'İN CANSIZ BEDENİ SURİYE'DE BULUNDU

Şırnak Cizre'de 27 Kasım'da kardeşiyle birlikte Dicle Nehri'ne atlayan 14 yaşındaki Zelin'in cesedi Suriye'de bulundu. Zelin'in küçük kardeşi Zelal ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Zelin Çalış, kardeşi Zelal ile birlikte Dicle Nehri'ne atladı ancak akıntıya kapılıp su altında kayboldu. Zeral balıkçılar tarafından kurtarılırken, Zelin'i arama çalışmaları başlatıldı. Cizre il dalış ekibi, Van Polis Sualtı Grup Başkanı, Diyarbakır AFAD ve Şırnak AFAD ekipleri, Van AFAD ekibi ve yüzücülerden oluşan 4 ayrı ekip, kızın yerini tespit etmek için su altında, yüzeyde ve gökyüzünden drone ile arama çalışması yapıldı. Kayıp kızın cesedi, 27 Kasım'dan bu yana dört farklı ekibin dört farklı botla Irak sınırına yaptığı arama kurtarma çalışmaları sırasında Suriye'nin Hane köyü civarındaki köylüler tarafından bulundu.

Köylülerin ihbarı üzerine AFAD ekibi, kızın naaşını almak için Hane Köyü'ne giderek 10 gün süren arama kurtarma çalışmasını sonlandırdı. Bu olayla ilgili soruşturma sürüyor.