Dilan Polat'ın şirketlerine baskın! Lüks yaşam bu sabah sona erdi

Dilan Polat'ın şirketlerine baskın! Lüks yaşam bu sabah sona erdi
Hakkında suçlamalar devam eden Dilan Polat'ın lüks yaşamı bu sabah itibariyle sona erdi! Tüm detaylar haberimizde.

Sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden Dilan Polat ile ilgili iddialar bitmiyor! Şirketlerine baskın yapıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

POLAT ŞİRKETLERİNE BASKIN

Lüks yaşamıyla sık sık adından söz ettiren Dilan Polat ile ilgili ortaya çıkan vergi kaçırma ve kara para aklama iddiaları sonrasında konuya devlet el koydu. Geçtiğimiz günlerde haklarında yayınlanan MASAK raporu sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın ve birinci derece akrabalarının mal varlıklarına tedbir koyulduğu gündeme gelmişti. Ancak sonrasında çift hakkında yurt dışı yasağı getirildi ve bütün mal varlıklarına el koyuldu. Edinilen bilgilere göre bu sabah saatlerinde Polat çiftine ait olan 15 şirkette arama yapıldı. Çift hakkında gözaltı kararı verilmedi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla dijital materyallere de el koyuldu. Başsavcılık açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması sonrasında şüphelilerle ilgili 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, 7258 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma işlemleri başlatıldı. Yürütülen soruşturmayla şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, aynı zamanda CMK 128. madde kapsamında şüphelilerin bütün mal varlıklarına el koyularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verildi. 

polat çiftinin lüks yaşamı sona erdi

Soruşturmayla maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkması amacıyla gereken tüm işlemler titizlikle sürdürülüyor.' Ataşehir şubesinde yapılan arama sırasında avukat Vahit Kaya konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Şu an basın yasağı ve gizlilik kararı var. Gözaltı kararı yok, bir şey yok. Yalnızca mali şube geldi, evrakları almaya çalışıyorlar. Biz onlara avukatlar olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herhangi bir durum yok. Kendisi burada değil tabii, burası iş yeri. Personel telefonuna el koymaya çalışıyorlar, yüzlerce çalışanın telefonuna el koyulmaz. Dünyanın her yerinde avukatlık yapan, o ülkelerde avukatının böyle bir uygulama görmedim. İçeride gerginlik, böyle bir sistem görmedim. Yüzlerce insan evine gidecek, telefon yok. Anne babasıyla konuşamıyor şu an.' Dilan Polat ve eşi Engil Polat ve birinci ve ikinci derece yakınlarının tüm mal varlıklarına el koyuldu. Çift hakkında yurt dışı yasağı getirildi. MASAK raporuna göre şirketler arasında şaibeli ilişkiler olduğu ve naylon fatura kesildiği ve vergi matrahının azaltılmaya çabalandığı öğrenilmişti.