Düğünlerde yarım gram altın takmak tarih oluyor! İşte nedeni...

Düğünlerde yarım gram altın takmak tarih oluyor! İşte nedeni...
Gündem çalkalanıyor. Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler vatandaşları döviz ve altın gibi yatırım araçlarına yönlendirmekte. Lakin hükümet bunun da önüne geçmek için karar aldı. İşte detaylar…

Türkiye’de her geçen gün daha da kötüye giden ekonomi içerisinde vatandaşlar çareyi parasının değerini korumak için altın ya da döviz gibi yatırım araçlarına yönlendirmekte buldu. Durum bu hale gelince de altın ve döviz talepleriyle birlikte fiyatlar artmaya başladı.

Kulislerde ithalatı kontrol altına almak için altın talebini engellemek ve ekonomiyi denge içerisinde tutmak için yarım gram altın basımı yasaklanacak.

yarım altın

Türk Lirası Değer Kaybediyor, Vatandaşlar Yatırıma Yöneliyor

Türk lirasının kaybetmiş olduğu değerlerle birlikte, döviz ve altın gibi alternatif yatırım araçlarına talepler artıyor. Ekonomi uzmanlarına göre, bu durumun en büyük nedeni tasarrufçuların altın ve dövizi birer yatırım aracı olarak görmeleridir.

Altın Yatırımı ve İthalat Kotası

Mehmet Şimşek’in altın talebini azaltmak ve ekonomide istikrarı sağlamak için yeni önlemler düşündüğüne dair konuşmalar başladı. İddia edilene göre, ithalattaki kota uygulamasını yapmayı düşünüyor. Bu sayede döviz çıkışının ve altın talebinin dengeleneceğine inanıyor.

Yarım Gram Altın Basımı Yasaklanabilir

Altın talebini azaltmak ve hem fiyatları hem de talebi kontrol altında tutabilmek için yarım gramlık altın basımının durdurulması masada konuşulan seçenekler içerisinde.