Her gün tanesi 60 TL'lik mamayla besleniyor: Liseli genç yardım istiyor

Her gün tanesi 60 TL'lik mamayla besleniyor: Liseli genç yardım istiyor
Alt çenesi olmadığı için bütün dişleri üst damağında toplanan Samsunlu lise öğrencisi ameliyat olmayı bekliyor. Çiğneme yeteneği olmayan lise öğrencisine günde tanesi 60 TL değerinde 7 adet mamayla beslenmek zorunda.

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Yaşar Hüseyin Köksalan'ın doğuştan engelli olduğu, alt çenesi olmadığından bütün dişlerinin üst çenesine toplandığı görüldü.

11. sınıf öğrencisi Yaşar Hüseyin Köksalan'ın ayrıca kalçasında kırık ve elindeki kemik sorunu bulunuyor. Ama onun asıl sorunu yüzüyle. Alt çenesi olmadan dünyaya gelen Yaşar'ın dişleri üst damakta yoğunlaştığı görülüyor.

Her gün tanesi 60 TL'lik mamayla besleniyor Liseli genç yardım istiyor

Çiğneyemeyen Yaşar, tanesi 60 TL karşılığında günde 7 adet mamam alıyor ve o mamalarla besleniyor. Şuan işsiz olan baba Mürsel Köksalan ise oğlunu ameliyat edemiyor. Samsun'da yapılan çene ameliyatının sonucunu alamayan aile, sigortaları olmasına rağmen ameliyat ücretinin yarısının devlet tarafından karşılandığını, sigortasının olmadığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Ankara Hacettepe'de gerçekleştirilecek operasyon için yeterli para bulamayan aile çaresiz olduklarını söylediler.

“AĞZIM İYİLEŞTİĞİNDE BÜTÜN YEMEKLERİ DENEMEK İSTİYORUM”

Doğduğu günden itibaren yemeklerin tadını bilmediğini ve bundan sonra normal bir insan gibi yaşamak istediğini belirten Yaşar, “Tedavi olmak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkür ederim. En çok istediğim herkes gibi ağzım olması, herkes gibi yiyip içebilmek istiyorum. Burada birkaç ameliyat denedik ama işe yaramadı. Doktorlar bu ameliyatın Ankara Hacettepe'de gerçekleştirileceğini söylüyorlar. Çenem yüzünden kolay bir hayatım olmadı. Gündüzleri okula gidiyorum ve günü atlatmaya çalışıyorum. Ağzım düzelirse bütün yemekleri denemek isterim. Hepsini yemek istiyorum. Umarım biri sesimi duyar ve bana yardım eder. Şu anda bilgisayar bilimleri okuyorum. Gelecekte BT alanında kariyer yapmayı umuyorum.Aynı zamanda yazılım ve ağ alanlarıyla da ilgileniyorum” dedi.

Her gün tanesi 60 TL'lik mamayla besleniyor Liseli genç yardım istiyor

"ÖZEL MAMA İLE BESLENİYOR"

Maddi sıkıntılar nedeniyle oğlunu ameliyat edemediğini belirten baba Mürsel Köksalan, şunları söyledi:

“Maddi durumum olmadığından oğlumu ameliyat edemiyorum. Birkaç ameliyat geçirdik ama sağlığım yerinde olmadığı için büyük ameliyatı yapamadık. Devlet tüm işletme masraflarını karşılamıyor. Sigortam olursa işletme masraflarının yarısını devletin ödeyeceği söylendi. Oğlum doğduğundan beri hiç yemek yemedi. Oğlum özel yiyeceklerle besleniyor, bu yüzden sıcak yiyeceklerden başka hiçbir şeyi boğazına itemiyor. Çocuğumun dişleri yemeye içmeye hiç uygun değil gibi görünüyor. Çocuğumu bu durumdan kurtaran kim varsa Allah razı olsun. 6-7 ay işsiz kaldım. Bir ay önce çalışmaya başladım”

Baba Köksalan, oğlunun her gün her biri 60 TL değerindeki 7 çeşit sıvı gıdayı tükettiğini, ağzını önemli bir sağlık sorunu olarak gördükleri için vücudundaki diğer yaralanmaları gösteremediklerini belirterek yardım istedi.