İBB'den flaş karar: Kanal İstanbul projesi iptal edildi

İBB'den flaş karar: Kanal İstanbul projesi iptal edildi
Ekrem İmamoğlu müjdeledi! Kanal İstanbul Projesi’nin imar planını iptal edildi! Ayrıntılar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin imar planının 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurdu. Mahkeme aynı zamanda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliğinin hukuki olmadığına hükmetti.

Bu kararın, Kanal İstanbul Projesi'nde yapılan büyük bir yanlışın belgesi olduğunu ifade eden İmamoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bu karar, Kanal İstanbul Projesi'nde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir."

Mahkeme kararında dikkat çeken unsurlardan biri de, revizyon imar planı değişikliklerinde plana dahil edilen nüfusun nasıl tespit edildiğinin bilinmemesi oldu. Bu durumun, plan değişiklikleri açısından nüfus denetimi konusunda belirsizlik yarattığı belirtildi. Ayrıca, bilirkişi raporuna göre, plan değişiklikleri eksik nüfus hesapları içeriyor ve yatırımcı kurumların görüşleri ile ilgili bilgiler eksik.

kanal istanbul ekrem imamoğlu

Öte yandan, mezarlık alanlarının ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesinin mevzuata uygun olmadığına dikkat çekildi. Bu gelişmelerin yanı sıra, İBB'nin Kanal İstanbul'a dair diğer yargı süreçleri de devam ediyor. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) davası ise Danıştay'da görülüyor.

Kanal İstanbul Projesi'nin geleceği ve yaşanan iptal kararı, şehir planlaması ve çevre politikaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.