İstanbul'da Pazartesi paniği: Toplu taşıma ücretsiz oldu

İstanbul'da Pazartesi paniği: Toplu taşıma ücretsiz oldu
11 Eylül Pazartesi itibariyle milyonlarca öğrenci okul sıralarında yer almaya başlarken İBB'den kent trafiğine karşı uyarılar geldi. UYM ve AKOM tarafında 3 gün nöbet tutulacak. İşte İstanbul'da Pazartesi telaşı...

İstanbul genelinde okula başlayan öğrenci sayısı rekora doğru koşarken 4 bin 205 okulda, 2 milyon 496 bin 598 öğrenci ve 126 bin 654 öğretmen okullarda yerini alacak. Okulların açılışıyla 16 bin okul servisi trafikte yerini almaya hazırlanıyor. Okulların açıldığı gün İstanbul’da 06.00 - 14.00 saatleri aralığında toplu taşımalar ücretsiz hizmet verirken İSPARK ise okul servis araçları üzerinden ilk gün ücretsiz olarak ulaşım sağlayacak.

Metro İstanbul da 375 ek seferin yapılması için hareketlilik başladı. Yapılacak olan ek seferlerde 415 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi hedefleniyor. Bu durumda 380 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması amaçlandı.

ÖNCELİK SERVİSLERİN

Okulların açılışıyla ilk 2 gün okul servisi araçları, arabalı vapurlara öncelik verilirken İDO'nın Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat yapılacak. Şehir Hatları da ek vapur seferleri gerçekleşecek. 11 Eylül pazartesi günü 06:00 itibariyle görevliler toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak.

İstanbul trafik

SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

İBB Ulaşım Akademisi içeriğinde okul servis şoförleri için eğitim düzenlenirken 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde İstanbul yol ağı, toplu ulaşım, ilk yardım, çocuklarla iletişim, farkındalık ve empati, kişisel ve meslek gelişimi için eğitimler düzenlenecek.

ÇALIŞMALARA SON VERİLECEK

Okulların açıldığı haftayla beraber şantiyelerde çalışmalar yapılmayacak. Mevcut çalışmalar okul açılışından önce bitirilecek. Gece vardiyasında sürdürülen çalışmalarla İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ vb. kurumlara da okul öncesi devam eden çalışmaların bitirilmesi için talimat geldi.