İstanbul'da yoğun kar yağışı için tarih verildi

İstanbul'da yoğun kar yağışı için tarih verildi
Güncel hava durumu gelişmeleri yakından takip ediliyor. Meteoroloji'nin son hava tahminlerinde azı illerde kar yağışı beklense de bazı illerde sıcaklıklar artıyor. MGM'nin açıklamalarını ve İstanbul'daki güncel hava koşullarını haberimizde derledik. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu raporuyla birlikte kar tahmini yazımızın detayında..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevcut hava durumuna ilişkin açıklamada bulundu. MGM, doğudaki buzlanma ve donma nedeniyle çığ tehlikesi konusunda uyarıda bulunurken, bazı bölgelerde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Diğer bölgelerdeyse sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. İşte Türkiye'de beklenen hava koşulları ve İstanbul'da kar yağışı ile ilgili bilmeniz gerekenler..

İSTANBUL'DA KAR OLACAK MI?

Önümüzdeki 5 gün boyunca İstanbul için bir kar uyarısı yapılmadı. Ancak bugün İstanbul'un batı bölgesinde, Kırklareli ve Tekirdağ'da aralıklı kar yağışının etkili olacağı kaydedildi.

HAFTA SONU İÇİN PLAN YAPACAKLARIN DİKKATİNE!

İstanbul'da yoğun kar yağışı için tarih verildi

İstanbul Valiliği tarafından hafta sonu için herhangi bir uyarı gelmemesine rağmen Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava tahmininde İstanbul için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. Bugün ve yarın İstanbul'da kuzey rüzgarları ve sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Uzmanlar, kuzeydoğu rüzgarlarının deniz ulaşımını aksatması ihtimaline karşı, evden çıkmadan hemen önce İDO ve Şehir Hatları uçuşlarının durumunun kontrol edilmesini öneriyor. Ancak Pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisini kaybetmesi ve ortalama 8 ila 9 derece civarında olan sıcaklığın 15 derece civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

MARMARA'NIN DOĞUSUNDA ŞİDDETLİ YAĞMUR

Doğu Marmara, Doğu Akdeniz, Kuzeybatı İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Güney ve Batı Doğu Anadolu'da kuvvetli, Sakarya'dai Zonguldak'ta ve Bartın çevrelerinin yer yer kuvvetli sağanak yağışlardan etkileneceği bilgisi paylaşıldı. Beklenen yağışlar genel olarak yağmur olacağı ve yağışların ayrıca Ege'de ve Akdeniz kıyılarında yer yer gökgürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı bildirildi. Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun iç kesimlerindeki yaylalarda dolu ve yoğun kar yağışı bekleniyor.