İstanbulluları heyecan kapladı: Kar yağışı o tarihte başlayacak

İstanbulluları heyecan kapladı: Kar yağışı o tarihte başlayacak
MGM'den gelen bilgiler üzerine İstanbul'da görülmemiş kar yağışının olacağı haberi duyuruldu. 21 Aralık Perşembe günü hava sıcaklığı tekrardan düşerken karla karışık yağış beklentisi oluştu.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında düşüşler yaşanırken İç Anadolu, Batı Karadeniz'in güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği bilgisi veridi.

MGM raporu üzerine hafta içi ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında devam edeceği görülürken hava sıcaklıkları, Salı günü sonrasında tekrar artış gösterecek. Kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bilgisi verildi. Fakat hafta sonuna doğru sıcaklıklarda düşüşle beraber dondurucu soğuklar etkisini gösterecek.

İSTANBUL'DA KAR HEYECANI

Cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak yağışlar etkisini gösterirken Pazar günü ise karla karışık olacak şekilde yağışlar belirecek. Yüksek bölgelerde kar yağışıyla beraber bembeyaz hale gelecek.

İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

17 ARALIK 2023

Ömerli Barajı yüzde 67,05,

Darlık Barajı yüzde 59,66,

Elmalı Barajı yüzde 86,88,

Terkos Barajı yüzde 34,53,

Alibey Barajı yüzde 59,17,

Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82,

Sazlıdere Barajı yüzde 28,37,

Istrancalar Barajı yüzde 100,

Kazandere Barajı yüzde 37,79,

Pabuçdere Barajı yüzde 24,52

Geçtiğimiz sene verilerine bakıldığında barajlardaki yıllık yağış ölçüsü 2022 yılında 777,19 metreküp olurken 2023 senesinde 839,07 olarak ölçüldü. İSKİ sosyal medya üzerinden İstanbul'a 2 milyon 985 bin metreküp su verilerken, regülatörler 2 milyon 491 bin metreküp barajlar ise 494 bin metreküp olarak rapor yayınlandı.

istanbul kar beklentisi

ERZURUM

Öğle saatleriyle beraber kar yağışların şiddetinde artış yaşanırken buz tutan yollar trafiği olumsuz ölçüde yayınlandı. MGM tarafından yapılan tahminler üzerine Erzurum'daki kar yağışlı hava gece saatlerine kadar devam ederken -12 derecelere kadar düşmesi tahminler arasında.

TEKİRDAĞ

Yüksek bölgelerde dün gece başlayan kar yağışıyla beraber devamlılık sağlarken Tekirdağ 945 metre yükseklikte yer alan Ganos Dağı ve etekler bembeyaz hale geldi. Kar kalınlığı 5-7 cm olurken hava sıcaklıkları ise 6 dereceye gelmesiyle ilde soğuk havanın devamlılığını sağladı.

SİVAS

Hava sıcaklıkları sıfırın altına düşüş yaşanırken sabah saatlerinde ise kar yağışı etkili oldu. Aralık ayıyla beraber devam eden kar yağışında cadde ve sokaklar beyaza bürünürken kar ile güzel görüntüler elde edildi.