İzmir'deki taksici cinayetinde korkunç detay: Katil, ilk onu aramış

İzmir'deki taksici cinayetinde korkunç detay: Katil, ilk onu aramış
İzmir'de aracına aldığı şahıs tarafından silahla öldürülen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden taksici Oğuz Erge'nin naaşı, defnedilmek üzere Aydın'a getirildi.

31 Ocak gecesi Gaziemir ilçesinde araçta Delil Aysal tarafından vurulan ve kaldırıldığı hastaneden yaşamını yitiren Oğuz Erge'nin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin sonrasında yakınlarına teslim edildi. Erge'nin naaşı, taksi konvoyuyla Buca ilçesine bağlı Göksu Mahallesindeki 679/23 Sokak'ta bulunan evine getirildi. Talihsiz taksicinin naaşı daha sonrasında meslektaşlarının konvoyuyla birlikte toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'a götürüldü.

TAKSİCİNİN KIZINI TELEFONLA ARAMIŞ

İzmir Adli Tıp Kurumu'nun önünde gazetecilere konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, konuşmasında Oğuz Erge'yi tanıdığını, bir süredir de birlikte çalıştıklarını anlattı. Anık, "Havaalanında çalışıyordu ve Kahramanlar'a uğramıştı. Çok iyi tanıdığımız arkadaşımızdı, kimseye zararı dokunmayan biriydi. Videoyu izleyen herkes ne kadar da çok iyi niyetli olduğunu gördük." dedi.

İzmir'deki taksici cinayetinde korkunç detay

Araç sahibi Murat Akbaba, olay günü aracını gece saat 03.00 sıralarında Erge'ye teslim ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Gece işe gitmeyi planlamıştı. Sabaha karşı 4'te telefonum çaldı ve acı bir haber aldım. Üzücü bir durum, söylenecek bir şey yok. Araç hasarlıdır, boyasının ve kaportasının onarılması gerekir. Bu yüzden 'Gelme, kapıyı kapatıp uyuyacağım' dedi. İyi niyetli son yolcuyu da soğuğa çıkardı” diye konuştu.

Komşu Aslan Kocalar, her zaman herkese yardım eden, kimseye zarar vermeyen komşularını kaybettiklerini ve çok üzüldüklerini söyledi. Kocalar, olaydan sonra Delil Aysal'ın Erge'nin telefonundan kızını aradığını iddia ederek "Telefonu aldı, kızını aradı, en son arayan kişi kızıydı, onu aradı. 'Baban kan kaybından ölecek. Ambulans çağırın.' demiş" şeklinde konuştu.