Karabük'te cesedi bulunan Gabonlu Dina'nın ölümünde flaş gelişme

Karabük'te cesedi bulunan Gabonlu Dina'nın ölümünde flaş gelişme
17 yaşındaki Gabonlu Dina'nın cesedi Karabük'te bulunurken ölümüne dair detaylar araştırılmaya başlandı. İddialar üzerine cinsel saldırıdan kaçtığı düşünülürken sanık için 15 yıla kadar hapis istemi oldu.

Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart'ta Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni Karabük'te bulundu. Ölümün şüpheli bulunması üzerine incelemeler başlatıldı. Ekipler tarafından güvenlik kameraları incelenirken Dina'nın ana yolda bir otomobilden inerek koştuğu ve çalılıklara girdiği görülüyor.

Genç kızın cesedi üzerinde morluklar görülürken Dina'nın para karşılığı cinsel ilişki isteği olduğuna dair mesajlara maruz kaldığı annesine Karabük'ten gitmek istediğini söyleyen ses kayıtları ortaya çıktı. Soruşturma içeriğinde 3'ü Gabon uyruklu 8 kişi gözaltına alınarak ifadelerine başvuruldu. Şüpheli kabul edilen 5 kişi mahkemeye sevk edildi.

karabük ceset

Genç kızın kaçarken sokakta isteyerek Dursun Acar’ın idaresindeki otomobile bindiği iddianamede yer alırken Acar'ın ise kızın eli ve yüzünde kanlar olduğunu, Türkçe bilmediğini ancak ‘hastane’ dediği için arabaya kabul ettiğini ifade etti. Dina ile Acar'ın geçmiş zamanda görüşmedikleri ortaya çıkarak siyahi kadınları daha çekici bulduğunu, siyahi kadınlarla beraber olmaktan hoşlandığını söyleyerek kendini savunduğunu dile getirdi.

İDDİANAME KARARI

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edilerek Dursun Acar için kasten adam öldürme suçunu işlemesinden ötürü ağırlaştırılmış müebbet ve cinsel istismar suçundan ötürü 15 yıla kadar hapis istemiyle davaya sürüldü. Acar'ın ileriki günlerde hakim karşısına geçeceği açıklandı.