Konya'da sağlık alanında sürdürülen yatırım ve iş birliğine bir yenisi daha eklendi!

Konya'da sağlık alanında sürdürülen yatırım ve iş birliğine bir yenisi daha eklendi!
Selçuklu Belediyesi'nin başlatmış olduğu Konya İl Sağlık Genel Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Yazır ilçesine taşınacak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin ve aynı zamanda da Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin faaliyete geçebilmesi adına protokol imza töreni düzenlendi. Bu kapsamda Konya'da birçok donanomile çalışacak olan tesise imza atıldı.

Selçuklu Belediyesi yeni sağlık sektöründe yatırım ve işbirliğini genişletecek. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Yazır Mahallesi'ne taşınacak olan Sağlık ve Yaşam Merkezi Binası arasında sözleşme imzalanması için tören düzenlendi.

Selçuklu Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet Pekyatırmacı, törende İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı İl Müdürü Hülya Şevik ile birlikte katıldı. Başkan Pekyatırmacı, törende yaptığı konuşmasında “Sağlığa yaptığımız yeni yatırımdan toplumumuzun her ferdi faydalanacaktır” dedi.

"SELÇUKLULAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJE"

Konya'da sağlık alanında sürdürülen yatırım ve iş birliğine bir yenisi daha eklendi

Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklular için çok önemli olan bir projenin protokolünde birlikte yer almanın mutluluğunu dile getirerek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"İnşallah halkımızla ortak bir protokol kapsamında yeni bir sağlık hizmetini şehrimize kazandıracağız.Toplum Ruh Sağlığı Merkeziyle beraber Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin faaliyeti bizim için önemli bir projedir. İnşallah Selçuklu Belediyesi olarak odaklandığımız Aile Gelişim Merkezi projemizin bileşenlerini de oluşturacak. Çünkü özellikle her kesimden vatandaşın yararlanabileceği, belirli alanlarda tıbbi hizmet, danışmanlık hizmeti, belirli bölgelerde rehabilitasyon hizmeti alabilecek kapasitede merkezlere ihtiyacımız var. Bu anlamda Aile Gelişim Merkezi projesi ile hem ders dışı öğrenme ortamlarında, hem toplum ruh sağlığı merkezlerinde hem de sağlıklı yaşam merkezlerinde herkese ulaşmak, toplumun her kesimine ulaşmak ve tüm insanlara hizmet etmek istiyoruz.

Bu anlamda protokolünü bugün yapılan ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi umut ettiğimiz bu iki proje de aile gelişim merkezi projemizin önemli birer unsuru olacak. Burada ilin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı ile iyi bir işbirliği yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak millet arazisi üzerine bina yapacağız ve binaları yaptıktan sonra belediyemize yapım bedeli karşılığı millet arazisi verilecek. Böylece daha sürdürülebilir bir hizmet sunacağız. Bu anlamda çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki İl Sağlık Müdürlüğümüz sağlık sektöründe ilimizin tüm ilçe ve ilçelerinde önemli hizmetler vermektedir. Artık tıp alanında hem ülke hem de şehir olarak çok ileri bir noktadayız. Konya olarak biz de örnek işler yapmaktayız. Bu bilinçle İl Sağlık Müdürümüze katkılarından ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."