Konya'nın ulaşım sektörünü etkileyecek iki tren projesi için tarih belli oldu!

Konya'nın ulaşım sektörünü etkileyecek iki tren projesi için tarih belli oldu!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayolları, demiryolları, havacılık ve telekomünikasyon altyapısı yatırımlarına devam ederken, planlanan otoyol projeleri tamamlanarak demiryolları yeni bir yatırım öncelikli alan haline gelecektir. Konya'nın iki hızlı tren projesinin 2028 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, seçim sonrası devir teslimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini açıklaması sonrasında gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanan Abdulkadir Uraloğlu, göreve başladı ve bakanlığın ilk yatırım hedeflerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli otoyolu, Ankara-Kırıkkale otoyolu, Antalya-Alanya otoyolu ve Başakşehir-Nakkaş otoyolu gibi önemli projelerin aksatılmadan tamamlanacağını vurguladı.

AK Parti'nin "Türkiye'nin Yüzyıla Doğru Adımı" başlıklı seçim öncesi bildirisinde, ulaşım ve iletişim altyapısına yapılacak yatırımlar ve gelecek projelere ilişkin önemli manşetlere de yer verildi. Bu hedeflere ulaşmak adına hangi adımların atılacağına dair yol haritası ve zaman çizelgesi Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre ortaya çıkacak.

3 YENİ OTOYOL İNŞA EDİLECEK

Açıklamada, ulaşım sektöründe yolcuların karayollarında daha hızlı ve güvenli seyahat edebilmesi amacıyla 2028 yılına kadar 1.760 kilometre, 2029'dan 2035'e kadar 3 yeni otoyol inşa edileceği belirtildi.

Türkiye'nin 2053 yılında net sıfır emisyon hedefi kapsamında emisyon yoğun sektörlerden biri olan ulaştırma sektöründeki yatırımlar en üst düzeyde yeni teknolojilerden yararlanacak, yeşil dönüşümü dikkate alan, akıllı ve sürdürülebilir ulaşımı dikkate alacak.

Akıllı Ulaşım Sistemlerinin (AUS) yollarda kullanımı yaygınlaşıyor. Taşımacılık için onay belgelerinin sadeleştirilmesi ve dijitalleştirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Artan ticari ve sınai faaliyetlere bağlı olarak istikrarlı ve güçlü bir ekonomiye ulaşmak için karayoluyla taşınan yük hacmi artarken, karayoluyla taşınan yüklerin oranı, özellikle ulaşım araçlarının artması nedeniyle tüm taşımacılık içindeki oranı azalacaktır. Yüzde 72'den yüzde 57'ye düşmesi bekleniyor.

"Türkiye demiryolları yatırımı için bir lojistik merkez haline geliyor"

Türkiye'yi bir lojistik üs haline getirme hedefi doğrultusunda, 2023 yılında ulaştırma yatırımlarında demiryolunun payı %60'a ulaşacak. Gelişmekte olan demiryolu yatırımının bir parçası olarak 244 kilometrelik yüksek hızlı demiryolu ve 545 kilometrelik konvansiyonel hatlardan oluşan 4.000 hat inşa edilecek.