Libya'daki sel felaketinin acı bilançosu: Ölü sayısı açıklandı

Libya'daki sel felaketinin acı bilançosu: Ölü sayısı açıklandı
Libya'daki sel felaketi tüm dünya için dehşet verici sonuçlar yarattı. İşte afette gerçekleşen vefat ve kayıp sayısı...

Libya'nın Derne kentini vuran sel felaketi dehşet verici boyutlara ulaştı. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından açıklanan bilgilere göre, sel felaketinde 11.300 kişi hayatını kaybederken, 10.000'den fazla kişi de kayboldu. Özellikle Derne kentindeki durumun içler acısı olduğu belirtildi.

Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri, BM'nin verileriyle ilgili olarak şüpheci bir tutum sergileyerek belirtilen rakamların ailelerde karışıklığa neden olduğunu ifade etti. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı konusunda net bir açıklama yapmadı.

libya sel felaketi

Yerel ve uluslararası kurtarma ekipleri, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Binlerce kişinin yerinden edildiği ve çok sayıda okula yerleştirildiği belirtilirken, tam olarak kaç kişinin etkilendiği konusunda net bir rakam bulunmuyor.

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen Daniel fırtınasının neden olduğu sel felaketi, Derne kentini en çok etkileyen bölgelerden biri oldu. Arama kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği kentte, Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerden yardım ekipleri büyük çaba sarf ediyor.

libya sel felaketi

Felaketin yarattığı yıkım büyük; evler, araçlar ve pek çok yerleşim yeri enkaza dönerken, kentte adeta bir hayalet şehir atmosferi oluştu. Sivil halkın büyük kısmının kenti terk ettiği belirtilirken, en çok yıkımın Mahkeme Caddesi ve Yeni Çarşı bölgelerinde yaşandığı ifade ediliyor.