Mahkeme Kedi Eros'u öldüren cani İbrahim Keloğlan için kararını verdi

Mahkeme Kedi Eros'u öldüren cani İbrahim Keloğlan için kararını verdi
Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırıp defalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın hak ettiği cezayı alması için kamuoyu seferber oldu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Küçükçekmece'de geçtiğimiz yılbaşı gecesi asansörde defalarca tekmeleyerek vahşice öldürdüğü kedi Eros ile gündeme gelen İbrahim Keloğlan hakkındaki mahkeme kararı, kamuoyunda büyük bir infiale neden oldu. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, Keloğlan'a "Evcil Hayvanı Kasten Öldürme" suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasını açıklarken, hükmün açıklanmasını geri bırakarak serbest kalmasına karar verdi.

Mahkeme, sanığın pişmanlık gösterdiğini ve daha önce kasıtlı suçtan mahkum olmamış olmasını göz önünde bulundurarak cezayı 1 yıl 3 aya indirdi. Gerekçeli kararda, Keloğlan'ın eşiyle yaşadığı sorunlardan kaynaklı stres altında olduğu ve bu nedenle kontrolünü kaybedip kediye saldırdığı belirtildi. Sanık, olayın ardından gösterdiği pişmanlık ve tutumunun mahkeme tarafından takdirle karşılandı.

ibrahim keloğlan

Ancak, Keloğlan'ın serbest bırakılması, hayvanseverler arasında büyük bir tepkiye neden oldu. İnternet üzerinde başlatılan #ibrahimkeloğlantutuklansın ve #KediKatili etiketli imza kampanyası, kısa sürede 250 bine yakın destekçi topladı. Kampanyanın açıklamasında, "Hayvanlara yönelik işlenen her türlü suç ve suistimale karşı caydırıcı cezalar uygulanmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Keloğlan'ın savunmasında, eşinden gelen kötü haber ve stres nedeniyle kontrolünü kaybedip kediye saldırdığını ifade etmesine rağmen, bu açıklamaları tepki çekerken, mahkemenin aldığı karar da adalet duygusunu sarsmış durumda. Keloğlan'ın serbest bırakılmasının ardından hayvan hakları savunucuları, adaletin yerine getirilmesi ve hayvanlara karşı işlenen suçlara daha ağır cezaların uygulanması için çaba göstermeye devam ediyor.