Malatya'da korkutan deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı

Malatya'da korkutan deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı
Malatya'da deprem oldu! AFAD kaç derce olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) tarafından belirlenen merkez üs noktasında, bugün saat 12.23'te 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 17,7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtilirken, çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre ise depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Kentte paniğe neden olan deprem, şu ana kadar yapılan incelemelere göre herhangi bir olumsuz etki yaratmadı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha taramaları için ekiplerin yönlendirildiğini duyurdu ve "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." temennisinde bulundu.

afad deprem

Depremin çevre illerde de hissedilmesi, bölgede tedirginliğe neden oldu. Ancak, şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması olumlu bir gelişme olarak kaydedildi. Malatya Valiliği, deprem sonrasında alınan tedbirlerle ilgili olarak da kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

Öte yandan, AFAD ve diğer ilgili kurumların saha taramalarını sürdürdüğü, olası hasarların tespiti ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Deprem, bölgedeki afetlere karşı hassasiyeti bir kez daha gündeme getirirken, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da olası acil durum senaryolarına karşı hazırlıklarını gözden geçirmeye devam ediyor.