Meteoroloji birçok ile sağanak ve sel uyarısı yaptı

Meteoroloji birçok ile sağanak ve sel uyarısı yaptı
Eğer bu şehirlerde oturuyorsanız dikkat! Meteorolojiden uyarı var! Detaylar haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pek çok eyaletin önemli hava durumu verilerini duyurdu. MGM verilerinde listelenen eyaletlerde sıcak ve soğuk aylarda sağanak yağış ve su baskını beklenebilir. Bu şehirlerde yaşıyorsanız dikkatli olun.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ UYARISI GELDİ

MGM İstanbul Bölgesel Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 2 Kasım 2023 Perşembe günü Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da yerel sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği söylendi. Açıklamada, su baskını, sel, yıldırım çarpması, lokal dolu, yağmurlu günlerde kuvvetli rüzgar, trafikte aksama gibi olumsuz durumlara karşı kamuoyunun dikkatli olması gerektiğine dikkat çekildi. MGM, 2 Kasım 2023 Perşembe günü yaptığı açıklamada, Manisa'da yaşayan vatandaşları sağanak yağış konusunda uyardı: "Yarın (2 Kasım 2023 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak yağış, Manisa ilinin tamamını etkileyecek. Yerel olarak olacağı ön görülüyor. İnsanlar ani su baskını, sel, yıldırım çarpması, lokal dolu, ani şiddetli rüzgar veya kısa süreli fırtına ve ulaşım kesintileri gibi olumsuz etkilere karşı uyanık ve bilinçli olmalıdır. Saat 09.00 ile 21.00 arasında yağmur bekleniyor." 

Meteoroloji'den Yağış Uyarısı Geldi

Bursa için sarı alarm veren MGM, yarın sabah 09.00'da başlayıp 21.00'e kadar devam etmesi beklenen yağışla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Lütfen su baskını, sel, yıldırım, yağmurlu havalarda kuvvetli rüzgarlar ve ulaşım kesintilerine karşı dikkatli olun." 3. Bölge Meteoroloji Dairesi'nin hava tahmin raporuna göre, bu gece Eskişehir'in de dahil olduğu bölge parçalı bulutlu, 2 Kasım 2023 Perşembe günü ise parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren hava parçalı ve çok bulutlu, Bursa ve Kütahya illerinin batı kesimlerinden yurt genelinde sağanak ve sağanak yağış bekleniyor. Fırtına bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor ancak sıcaklıkların 3 ila 6 derece kadar düşmesi bekleniyor. MGM'nin web sitesinde 2-8 Kasım 2023 tarihleri ​​için hava durumu uyarısında şu ifadeler yer alıyor: "Sıcaklıkların ülkenin orta ve doğu kesimlerinde düşeceği, ardından Cuma günü batıda yeniden yükseleceği ve bölge genelinde mevsimsel bir düşüşle sona ereceği tahmin ediliyor."