Meteoroloji'den birçok ile toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den birçok ile toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Türkiye genelinde etkisini gösterecek olan toz taşınımı, Kuzey Afrika ve Suriye’den geliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu durumun daha şiddetli hissedilmesi öngörülürken, diğer bölgelerde ise toz taşınımının daha hafif ya da orta derecede olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son duyurusuna göre, toz taşınımı yarın Marmara, Ege, Akdeniz bölgeleri ile İç Anadolu’nun batısında ve Güneydoğu Anadolu’da etkili olacak. Cumartesi günü ise Doğu Akdeniz’den başlayarak İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hissedilecek. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren ise toz bulutlarının Türkiye’yi terk etmesi öngörülüyor.

TOZ BULUTU

GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA YOĞUN TOZ TAŞINIMI BEKLENTİSİ 

Meteoroloji uzmanları, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu’da toz taşınımının orta seviyede olacağını, Güneydoğu Anadolu’da ise daha yoğun bir etki yaratacağını öngörüyor. Diğer bölgelerde ise bu durumun genellikle hafif, ara sıralarla orta derecede olması beklenmektedir.

Hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinin azalması, yağışlı havalarda çamurlu yağışlar ve muhtemel sağlık sorunları gibi risklere karşı vatandaşların uyanık ve önlem alması önem taşımaktadır.

BATI BÖLGELERİNDE FIRTINA TAHMİNİ

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi olduğunu bildirdi. Yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması öngörülen bu hava olayının, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’in kuzeyi gibi yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden şiddetli esmesi; Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla’da ise güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli ve geçici fırtınalar oluşturması beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde cumartesi günü öğleden sonra, Batı Akdeniz’de ise cuma günü akşam saatlerinden sonra şiddetli rüzgar ve fırtına etkisini yitirecek.