Milyonlarca kiracıya uyarı geldi: yaptığınız an ceza alacaksınız

Milyonlarca kiracıya uyarı geldi: yaptığınız an ceza alacaksınız
Kiracıları yakından ilgilendiren haber gelirken yüksek fiyatlara karşılık olarak 100 bin TL ceza kesileceği duyuruldu. Ev sahiplerinin yüksek kazanç beklentisiyle konutun günlük kiralanmasında yeni karar.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, iş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, ildeki odaya kaydını olan 6 bin esnaf olurken 3 bin seviyelerinde yabancı olmak üzere yaklaşık 15 bin 'ayakçı' diye gösterilen satış ve kiralamalarda aracılık yapanların bilgisini verdi. Dolandırıcılıkla ilgili her gün 20-30 şikayet alındığına değinen Çağlar, yasal düzenlemeyi açıkladı. 1 Ocak tarihiyle beraber yasa, kayıt dışı ekonominin önüne geçilecek.

KİRALIK EV FİYATLARI

Ev fiyatlarının artmasıyla beraber Türkiye'de 110 bin civarında evin günlük olarak kiralandığı bilgisi verildi. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, son 2 senedir günlük kiralık ev arzının yüzde 97 artışıyla büyükşehir ve turizm faaliyetiyle illerde kısa süreli seyahat ya da tatil imkanı sunularak süreçte kiralık ev fiyatlarında 4 kat artış gösterildi.

Günlük kiralık ev

İzin belgesi sahibinden kiralanırken turizm amaçlı konut kendi ve hesabına kiraya verenlere sözleşme için 100 bin TL idari para uygulanacağını belirtti. İzin belgesi bulunmadığında turizm amaçlı kiralama faaliyetleri devam ederken her seferinde 100 günden fazla süreli kira sözleşmesiyle konutlara 4 kat artış yaşanırken kira verenlere 1 milyon TL idari para cezası kesilecek.