Murat Kurum İstanbullulara uygun taksitli konut müjdesi verdi

Murat Kurum İstanbullulara uygun taksitli konut müjdesi verdi
Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' projesinin detaylarını açıkladı! Ayrıntılar haberimizde...

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u afetlere karşı dirençli hale getirmek ve kentsel dönüşümle sosyal konutlar inşa etmek amacıyla çeşitli projelerini açıkladı.

Kurum, "Risksiz İstanbul" slogarıyla düzenlenen toplantıda, Kiptaş iş birliğiyle gerçekleştirecekleri kentsel dönüşümlerde vatandaşlara 700 bin lira hibe ve kredi desteği sağlayacaklarını duyurdu. Bu destekle, konut sahibi olmak isteyenlerin ödemelerinin konutun bitiş tarihinden itibaren başlayacağını belirten Kurum, ilk yıl faizsiz sabit taksitle, 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödeme imkanı sunacaklarını ifade etti. Başvuruların 15 Nisan'da başlayacağını da vurguladı.

İstanbul'un sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan Kurum, projelerini altı temel başlıkta açıkladı. Bu başlıklar arasında kentsel dönüşüm, sosyal konutlar, sanayi alanlarının dönüşümü ve iklim değişikliği mücadelesi bulunuyor. İstanbul'un geleceğini birlikte şekillendireceklerini söyleyen Kurum, İstanbulluları paydaşları olarak gördüklerini ve yönetim ekibinin bir parçası olarak kabul ettiklerini ifade etti.

murat kurum seçim projeleri

Kurum'un açıklamalarına göre, 650 bin yeni konut inşa edilecek ve bunun 250 binini özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirecekler. Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaş ve özel sektör arasındaki iş birliğiyle, ihtiyaca uygun projelerin sayısını artırmayı hedefliyorlar. Projelerin tamamlanmasının ardından özel sektör yatırımlarıyla 250 alt sektörü harekete geçireceklerini ve İstanbul'un ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaklarını belirtti.

Ayrıca, sosyal konutlarla ilgili olarak 100 bin yeni konutun İstanbul genelinde sosyal konut konseptine göre inşa edileceği açıklandı. Bu konutlar, düşük gelir gruplarına uygun fiyatlarla kiralanacak ve İstanbul'un kimliğine zarar vermeyecek şekilde 18 ayda tamamlanacak. Başvuruların hızlandırılacağı ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceği ifade edilen açıklamalara göre, İstanbullular yeni yuvalarına sadece 18 ayda kavuşacaklar.