Öğrenciler dört gözle bekliyordu: Ücretsiz internet için tarih belli oldu

Öğrenciler dört gözle bekliyordu: Ücretsiz internet için tarih belli oldu
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz gün Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde konuştu. Üniversite öğrencilerine verilecek 10 GB ücretsiz internetle ilgili konuşan Uraloğlu, "Bu ay sonuna kadar tamamlamaya çalışıyoruz ama olmazsa kasım başında hazır olacak" dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Prof. Büyükkasap Meclis ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 eğitim-öğretim yılının açılış töreni ve EKEV-2023 Spor ve Sanat Akademik Ödül Töreni'ne katılan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, burada bir konuşma yaptı. Bakan Uraloğlu, konuşmasının bir bölümünde Filistin'deki bu insanlık dışı eylem ve trajedileri görmekten üzüntü duyduğunu ifade etti. Saldırıları şiddetle kınadığını söyleyen Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takibi ile birlikte girişimiyle en kısa sürede barış ortamının oluşmasını umduğunu ifade etti.

Ulaştırma projeleri hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Erzincan'da, ülkemizde ve coğrafyada çok sayıda trafik çalışması gerçekleştirdik. Ulaştırma Bakanlığı olarak hem hava, hem kara, hem demiryolu hem de deniz yoluyla ilgili her türlü sorumluluğu, iletişim ve iletişim omuzlarımıza düşüyor." diye konuştu.

"YAKINDA ZENGEZUR KORİDORU HAYATA GEÇİRİLECEK"

Ücretsiz internet için tarih belli oldu

Türkiye'den 4 saatlik bir uçuş ile 67 ülkeye seyahat edilebildiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, konuşmasında şu ifadeelri kullandı:

"Bu coğrafyada yaklaşık 1,5 milyar insan yaşıyor, gayri safi milli hasıla 40 trilyon dolar, ticaret hacmi ise 9-10 trilyon dolar civarında. Özellikle kuzey, güney ve güney koridorları var. Ülkemizin bulunduğu orta bölge Uzakdoğu'dan Kuzey Avrupa'ya kadar uzanan koridor zor bir coğrafi bölge olarak bilinmekte, güney koridoru ulaşım yoğunluğunun ve deniz hakimiyetinin daha fazla olduğu koridordur. Orta koridor ise her türlü entegrasyonun olduğu koridordur ve Türkiye de oradadır. Zengezur koridorunu yakın zamanda hayata geçirmeye çalışıyoruz. Aslında aklı başında bir yöneticinin ve idarecinin bu koridorda yer alması gerekirdi ancak bazı siyasi konular Ermenistan konusunda soru işaretlerini gündeme getirdi. İran'la müzakereler devam etmekte. Her halükarda koridoru devreye alacağız."

Bakan Uraloğlu, bakanlık olarak insan, eşya ve veri taşımacılığı yaptıklarını, lojistik, mobilite ile birlikte dijitalleşmeyle ilgili ürünler ürettiklerini anlattı. Üretime ve istihdama katkılarından bahseden Uraloğlu, “Yaptığımız çalışmalarla kalkınmaya, ulaşım ihtiyacına ve milli bütçeye katkı sağlamaktayız. Bunların tasarruf etkisine baktığımızda yaklaşık olarak 30 milyar dolar tasarruf ettik. üm sektörlerde yakıt, araç ve çevresel faydalar." dedi.

2053 yılına kadar yapmak istedikleri proje ve çalışmaları paylaşan Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Karayolundaki yükü biraz azaltmamız lazım. Demiryollarına biraz daha yük koymamız lazım. Bu projelerle ulaştırma payını karayolunda %72'den %57'ye, demiryolunda ise %5'ten %22'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun sonucu da karbondioksit emisyonlarını azaltmaya yönelik çaba, çaba ve istekliliktir. 21 yılda yaklaşık olarak 94 milyar dolar yatırım yaptık ve 2053 yılına kadar toplamda 362 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyoruz"

“10GB İNTERNET İÇİN İŞLEMLER TAMAM"

Bakan Uraloğlu, üniversite öğrencileri için verilecek ücretsiz 10 GB internetle ilgili de şunları aktardı:

"Sayın Cumhurbaşkanı`mızın vaadetmiş olduğu 10 GB internetle alakalı periyodu aşağı yukarı tamamlamış bulunuyoruz. Gençlik ve Spor ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteğiyle çalışmaktayız. Ekim sonuna kadar yetiştirmeye çalışıyoruz fakat yetişmezse kasım ayının başlangıcında hazır olacak. Bilgisayar ve cep telefonu konusunda ciddi bir yardımcı elde etmiş olacağız. O da netleşmiş bulunmakta."

Konuşmaların arkasından değişik branşlarda bilimsel nitelikli ödüllere hak kazanan akademisyenlerin ödülleri kendilerine takdim edildi.

Bakan Uraloğlu hemen sonra AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarete gitmek için salondan ayırldı.