Ramazan Pişkin'in katili cinayeti neden işlediğini itiraf etti

Ramazan Pişkin'in katili cinayeti neden işlediğini itiraf etti
Fatih'te 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'i bıçaklayarak ölümüne sebep olan zanlı, nöbetçi hakimlik tarafından 'kasten öldürme' suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'e bıçakla saldıran ve Pişkin'in ölümüne neden olan Erkan Baykut, yakalanarak gözaltına alındı. Baykut, savcılığa verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Fatih'te babamın dükkânında çalışarak geçimimi sağlıyordum. Ramazan Pişkin'i tanımıyorum. Afgan vatandaşı Saboor Murad olduğunu sanıyordum. Babamın yanında çalıştığı için Muradı adında bir adamla tanıştım. Beni evine davet edecekti. Sigara içtiğimi bildikleri için bana narkotik haplar ve Afgan macunu denilen maddeler verdiler. Ben kendimi kaybediyorum. Ben de 2017'den 2021'e kadar bu kişiler tarafından cinsel saldırıya uğradım. Bu istismardan hiçbir şikayetim yok. Az önce aileme söyledim. Olay günü Saboor Murad olduğunu bildiğim halde onu incitmek niyetiyle Ramazan Pişkin'in yanına gittim. Oraya vardığımda ilk kez ona taş attım. Taş bana değmeyince taşı kendisi aldı ve karşılık verdi. Olayın heyecanı içerisinde elimdeki bıçağı çıkarıp karnına 2-3 kez sapladım. Daha sonra çığlıklar duyunca kaçtım”

Ramazan Pişkin'in katili cinayeti neden işlediğini itiraf etti

“HİÇBİR DİNİ GRUP VEYA TOPLULUĞA BAĞLI DEĞİLİM”

Baykut, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hiçbir dini grup veya cemaate bağlılığım yoktur. Ramazan Pişkin'e Saboor Murad gözüyle baktığım için saldırdım. Ramazan Pişkin'i ilk defa 2021 yılında olay yaşanmadan önce sosyal medyada görmüştüm. Daha sonra yaklaşık iki ay önce babamın dükkânına 5 dakika uzaklıkta çay satıcısı olan Ramazan Hoca isimli işyerinde tanıştım. Onu Saboor Murad olarak tanıdım. Saboor rüyalarımda görünmeye devam ediyor. Cinayeti işlerken kullandığım bıçağı Eminönü'nden aldım. Kimseyi öldürmeye niyetim yok. Oraya zarar verme niyetiyle gittim. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm."