SGK'ya başvuran taze emekliler maaş farkı alacak

SGK'ya başvuran taze emekliler maaş farkı alacak
Ocak ayıyla beraber emekli maaşlarına zam yapılırken 200 bine yakın EYT'linin dosyası SGK'da yer alırken farklı detaylar ortaya çıktı. İşlemlerin farklı yapılması üzerine emekli maaşlarının artışı beğenilmezken yeni ayarlar yapılmaya başlandı. İşte SGK'ya başvurarak yapılması gereken işlemler belli oldu.

EYT içeriğinde emekli aylığı bağlama işlemleri devam ederken bitirilmeyen 200 bine yakın dosyayla çalışmalar başladı. Emekli maaşım düşük mü? Emekli maaşı artırmak için ne yapılır? EYT'lilerin yapması gerekenler ve emekli maaş detayları haberimizde.

Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarda bulunurken yoğunluk olan emeklilik dilekçesi SGK'ya verilerek müracaat edilir. Emeklilik için gerekli olan belgeler, bilgilerin yanlış olmasından ötürü bazı sorunları ortaya çıkartarak maaşların daha az bağlanmasına neden olunuyor. Maaşı düşük olan ya da daha yüksek almak isteyen emekliler SGK'ya başvuru yapabilir. Düşük hesaplama yapıldığı ortaya çıkartıldığında ay farkları mutlak durumlarda kişilere geri ödemesi yapılıyor.

emekli maaş yükseltme

EYT'LİNİN HAKKI

Bir kişinin işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi ise ve priminin doldurulmasıyla mutlak suretle hakkı devam ediliyor. Kanun düzenlemesi yapılırken fakat emekliler SGK'ya konu hakkında dilekçe veriliyor. Hesaplamalar yanlış yapıldığında farkların iadesi gerçekleşiyor.