SONAR seçime bir gün kala İstanbul anketini açıkladı

SONAR seçime bir gün kala İstanbul anketini açıkladı
Yerel seçimlere yalnızca birkaç saat kaldı. Özellikle İstanbul'da gözler hangi adayın kazanacağı üzerinde. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde doğru tahminler SONAR Araştırma, son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre ise seçimin Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arasında geçeceği görünüyor.

Türkiye, yerel seçimlerde tekrar oy kullanmak için sandık başına gidiyor. Yerel seçimler başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük şehirlerde yoğunlaşacak. İstanbul seçiminin Cumhur İttifakı'nın adayı olan Murat Kurum ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arasında yapılması bekleniyor.

14 ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğru tahmin raporları sunan SONAR Araştırma, İstanbul'daki son bulgularını paylaştı. Vatandaşlara "31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde hangi siyasi partiye ve onun adayına oy vereceksiniz"' diye sorulan bir anket yapıldı.

SONAR'ın anket sonuçları aşağıdaki gibidir;

SONAR seçime bir gün kala İstanbul anketini açıkladı

CHP'nin İstanbul adayı ve aynı zamanda mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 47,3'ünü aldı.

Cumhur İttifakı'nın adayı olan Murat Kurum oyların yüzde 40,4'ünü aldı.

Refah Partisi adayı Mehmet Altunöz oyların yüzde 3,1'ini aldı.

Zafer Partisi'nden aday olan Azmi karamahmutoğlu ise yüzde 3,0 oy aldı.

DEM Partisi'nden aday olarak gösterilen Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni yüzde 2,9 oy alırken İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'nın ise yüzde 2,1 oy aldığı görüldü.