Şulemsi adlı fenomen mal varlığı iddialarıyla önce dalga geçti, sonra harekete geçti

Şulemsi adlı fenomen mal varlığı iddialarıyla önce dalga geçti, sonra harekete geçti
Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin tutuklanma kararı sonrasında gözler diğer fenomenlere çevrildi! Sıra Şulemsi'de mi? Tüm detaylar haberimizde.

Şulemsi isimli sosyal medya fenomeni ile ilgili iddialar çığ gibi büyüyor! Mal varlığı ile ilgili açıklamalar şaşırttı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ŞULEMSİ MAL VARLIĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama iddiasıyla tutuklanması sonrasında gösterişli hayat yaşayan fenomenlerle ilgili de iddialar günden güne büyümeye başladı. Şulemsi ismiyle tanınan 26 yaşındaki Şule Kaya Türk ve eşi Yasin Türk ile ilgili mal varlığı iddiaları şoke etti. İddialara göre Şule Kayatürk'ün 16 villası, 26 dairesi, bir helikopteri, 173 iş yeri var. Son model arabasıyla ve gösterişli hayatıyla sık sık kendinden bahsettiren Şulemsi şu açıklamayı yaptı; 'Atılan tweet, gelen yorum, mesajlar hepsi haksız yere uğradığım maddi ve manevi rahatsızlıktır ve hepsinin hesabını hukuksal olarak arayacağız. Sizleri seviyorum, selametle.' Şulemsi'nin avukatı ise sosyal medyada çıkan iddialarla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Son zamanlarda müvekkil Şule Türk, eşi Yasin Türk ve Şulemsi Reklam Güzellik Merkezi hakkında müvekkile, ailesine, şirketine maddi manevi zarar verecek haberler çıkıyor. Üzülerek takip ediyoruz ki müvekkilin kendisi, eşi, şirketinin mal varlığı ile ilgili gerçek dışı, tahmin edilerek büyük rakamlar dile getiriliyor. Müvekkilim Şule Türk ve eşi Yasin Türk'e ait olduğu iddia edilen mal varlıkları ile ilgili beyanlar gerçek dışıdır ve resmi bilgi ve belgelere dayandırılmamaktadır. Müvekkilim senelerdir sosyal medya fenomenidir ve son bir senedir güzellik merkezleri işletmektedir. 

şulemsi ile ilgili iddialar büyüyor

Müvekkilim ve şirketi ile ilgili mali, adli makamlar tarafından başlatılmış ya da devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyası yoktur. Türkiye'nin önde gelen iş insanları ve fenomenlerinden biridir ve onlarca insana istihdam kaynağı olan müvekkil ile ilgili iddiaların hepsi asılsızdır. Müvekkil ile ilgili araştırma yapılmadan yayılan bu haberler resmi hiçbir belgeye dayanmayan yanıltıcı beyanlardır. Haberler Basın Meslek ilkeleri ve Basın Etiği kurallarını ihlal etmektedir. Son zamanlarda kamuoyunu meşgul etmiş şahıslar ve müvekkil ve eşinin tek ortak noktaları ikisinin de sosyal medyada izleyici kitlelerine sahip olmasıdır ve ikisi de güzellik merkezi işletmecisidir. Bütün güzellik merkezi işletenlerin organize örgüt gibi yansıtılması doğru değildir. Linç kampanyasıyla müvekkilin mevcut soruşturmaya çekilmeye çalışılması, yargının meşgul edilmesi sonucundan başka bir şey doğurmaz. 5187 sayılı Kanun'un 14. maddesi kapsamında süreli yayınlarda kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici ya da kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılması halinde düzeltme yapılacağı, düzeltme ve cevabın birinci fıkrada belirtilmiş süre içinde yayımlanmaması halinde yayım için tanınmış sürenin bitiminden itibaren birinci fıkra hükümlerine aykırı şekilde yayımlanması halinde son yayım tarihi itibariyle 15 gün içinde cevap ve düzeltme talep eden kişi, bulunduğu yer sulh ceza hakiminden yayımın yapılmasına ya da bu kanun hükümlerine uygun yapılmasına karar verilmesini isteyebilir hükmü vardır. Müvekkilim ve şirketi ile ilgili dezenformasyon yaratmaya çalışan, yalan haber yayan, yargı mercileri ve kamuoyunu yanlış bilgilerle meşgul eden gazetecilik ciddiyeti ile bağdaşmamış yayınlar ve müvekkilim ve ailesine hakaret içerikli yorum yapmaya devam eden kişilere karşı her türlü yasal yola başvurma hakkımız saklıdır ve başvurularımızı yapacağımızı bütün kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.'