Türkiye'de ilk kez olacak: Gastronomi lisesi için harekete geçildi!

Türkiye'de ilk kez olacak: Gastronomi lisesi için harekete geçildi!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeli haberi duyurdu. Türkiye'de ilk kez kurulacak olan gastronomi lisesinin hayata geçirileceği bilgisi verildi. Türk mutfağının izi bırakan lezzetleri, ulusal ve uluslararası alanda hedeflere doğru gitmesi bekleniyor.

Türk mutfağının en iyi şekilde devam edeceği yönünde çalışmalar başlatılırken eğitim verecek gastronomi lisesinin açılacağı belirtildi. MEB Tekin, Türkiye'nin üçlü şef, restoran kurucusu ve akademisyenleri olan Cüneyt Asan, Ramazan Bingöl, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz, Danilo Zanna, Ömür Akkor, Zeki Saygı, Nuri Develi, Nevin Halıcı, Kaya Demirer, Serkan Aksoy, Selim Yeşilpınar ve Umut Karakuş bir araya gelerek düzenlemeler yapıldı.

Yusuf Tekin, gastronomi lisesi için Türk yemek kültürüne dair yemekler dünya mutfaklarına aktarılarak önemli noktaya gelineceği belirtildi. Bu sene örgün eğitimde öğrenciler için görgü ve nezaket kuralları dersini seçmeli olarak yer aldığını açıkladı. Türk insanının beslenme şekilleri yeme içme, yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasından sofra adabına kadar her şey ön planda tutulacaktır.

gastronomi lisesi

Mesleki eğitim alanı öncesinde sektör temsilcileriyle bir araya gelinerek ihtiyaçlar üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak Tekin, yeni proje üzerinde okullarını ve spor listeleri ile tematik liseler hayata geçiriliyor. Gastronomi alanında eğitim verilecek liste İstanbul'da bulunacaktır.