Türkiye'deki Filistinli öğrencilerin eğitim masrafları karşılanacak

Türkiye'deki Filistinli öğrencilerin eğitim masrafları karşılanacak
İsrail -Hamas çatışması sonrası Filistinli öğrencilerin yüzünü güldürecek destek ödemesi kararı geldi. İşte detaylar…

2023-2024 yılı eğitim öğretim hayatlarında Filistinli öğrencilere yardım ödemesi yapılması kararı alındı. Tüm detaylar haberimizde…

TOGG

TÜRKİYE'DEKİ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM ÜCRETİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Resmi Gazete'de, Türkiye'de öğrenim görecek Filistinli öğrencilerin 2023-2024 yılları arasında öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağına ilişkin karar yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre, Türkiye'de öğrenim gören Filistinli üniversite öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak.

Depremden etkilenen üniversite öğrencilerine ve Türk üniversitelerinde okuyan Filistinlilere devlet desteği...

Yükseköğretim Kurumlarının 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Mevcut Hizmet Ücretlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Karara göre, 6 Şubat depremi nedeniyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edilen eyaletlerde aileleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler yaşayan üniversite öğrencileri ile eyalette örgün eğitimine devam eden öğrenciler öğrenim ücreti ve katkı payı alabilecek. Hiçbir para tahsil edilmeyecektir. Bölgede olağanüstü hâl ilan edildi.

Ayrıca 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci öğretim ücretini ödeyen öğrencilerin ödedikleri tutar yükseköğretim kurumu tarafından iade edilecektir.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM ÜCRETİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Karara göre, aileleri veya bireyleri Filistin'in Gazze kentinde ikamet eden ve yükseköğretim kurumlarında eğitimlerine devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde ödedikleri öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar şöyle:

su