Türkiye'nin bu yıl en çok yediği yemek şaşkına çevirecek

Türkiye'nin bu yıl en çok yediği yemek şaşkına çevirecek
Türkiye'nin popüler yemek sipariş uygulamasının verileri üzerinden yemeksepetinin en çok ilgi gören ürünü tavuk döner oldu. 2023 yılında Türkiye'nin en popüler ürünleri haberimizde.

2022 yılının ilk sıralarında lahmacun bulunurken 2023 senesinde ise tavuk döner yer aldı. 2023'te verilen en yüksek tutarlı sipariş ise 26 bin 098 TL olarak kayıtlara geçti. Uygulama üzerinden sağlıklı beslenen ürünler, salata, fast food ürünleri haberimizde yer almaktadır.

YEMEKSEPETİ EN ÇOK SİPARİŞ VERİLEN YEMEKLER
Tavuk Döner
Burger
Lahmacun
Pizza
Çiğ Köfte
Tost
Adana Kebap
Tavuk Tantuni
Mercimek Çorbası
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

YOĞUNLUK SAATLERİ BELLİ OLDU
2023 yılının yemeksepeti nde en yoğun sipariş saatleri, akşamüstü 17.00 - 20.00 aralığında olduğu belirlendi. İş çıkışı ve akşam yemeği hazırlıkları dönemi gösterirken siparişlerin toplamıyla yüzde 36'sının oluşmasıyla günlük rutinlerinin önemine vurgu yapıldı.

yemeksepeti verileri
2023 EN ÇOK SİPARİŞ EDİLEN SALATALAR
Tavuklu Salata
Çoban Salata
Mevsim Salata
Ton Balıklı Salata
Sezar Salata

2023 YILIN EN ÇOK SİPARİŞ EDİLEN KAHVELER
Latte
Americano
Mocha
Flat White
Caramel Macchiato

TATILARDA WAFFLE TAHTINI KAPTIRMADI
En çok sipariş tatlıların başında gelen Waffle devamına geleneksel lezzetlerin devamında baklava, sütlaç devamında geliyor. En çok tercih edilen genişliği gösterirken sıralama şöyledir;
Waffle
Baklava
Sütlaç
Profiterol
Sufle

EN YÜKSEK SEPET TUTARI
2023'te platform üzerinde yapılan sipariş üzerine 26.098 TL olarak kayıtlara yer alırken özel etkinlikler ya da lüks ürünlerde harcama yapıldı. Bu talepler üzerine rekor listesi yayınlanırken ikinci en yüksek sipariş 15.120 TL olurken üçüncü 12.600 TL'lik sepet tutarları dikkatleri çekti.

PLATFORM ÜZERİNDEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

2023 yılında kaybedilen yeni mutfak sayıları, Türkiye'deki yeme içme sektörünün çeşitliliği üzerine büyümesi bekleniyor. Kebap ve türk mutfağının 4.398 yeni restoranla zirvede bulunurken, döner 4.322 yeni açılan restoranla popülerlik artırılırken çiğ köfte 3.933 yeni mekanla özellikle vegan ve vejetaryenler popüler seçenekler kullanıldı.