Türkiye'nin dört bir yanında sağanak yağışlar başlıyor

Türkiye'nin dört bir yanında sağanak yağışlar başlıyor
Son günler de ülkemizin dört tarafını etkileyen sağanak yağışlar sonrası hava durumu ilerleyen günlerde de etkisini devem ettirecek. İşte havanın durumu için meteorolojiden çok önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar…

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamaya göre o illerde yoğun yağış beklendiği belirtildi. İşte yapılan o açıklamanın detayları haberimizde…

su

HEM SAĞANAK HEM KAR GELİYOR: ÜLKENİN TAMAMI YAĞIŞA TESLİM!

Hava durumu değerlendirmesine göre bugün ülke genelinde yağmur yağacak. Yağışlar bazı bölgelerde yağmur, bazı bölgelerde ise kar şeklinde olacak. Antalya'nın doğu ilçeleri, Kaş, Finike ve Demre, Mersin'in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli kuvvet bekleniyor. Öte yandan Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop hinterlandı, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bor ve Karabük'te kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Bu nedenle yurdun bazı kesimlerinin parçalı bulutlu, Güneydoğu Anadolu dışında diğer kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar, Karadeniz'in batı ve doğu yaylalarında, Toroslar bölgesinde, Doğu Anadolu ve diğer yerlerde kar şeklinde, doğu Antalya, Kaş, Finike ve Demre ilçelerinde ise sağanak ve sağanak yağış şeklinde düşüyor. Mersin, İzmir, Aydın ve Manisa'nın batı ilçeleri ile Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri ile Çanakkale'nin güneyindeki Batı Karadeniz bölgesinde (Sinop hariç) durumun zamanla çok güçlü ve şiddetli hale gelmesi bekleniyor. ) Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ın doğusu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların kuzey ve güneyde 4-6 santigrat derece artması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik yaşanmaması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağmurlar, Antalya'nın doğu ilçeleri, Kaş, Finike ve Demre'nin doğu ilçeleri ile Mersin, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri ile Çanakkale'nin güneyi ve Batı Karadeniz'de zamanla çok şiddetli yağıyor. (Sinop hariç) Balıkesir, Bursa, Bilecik, Antalya'nın merkezi, doğu Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevresindeki bölgeler için güçlü tahminler mevcut; bu nedenle olumsuz etkilere (ulaşım kesintileri) karşı dikkatli olun.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Özellikle Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun çevrelerinde, zamanla Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bol, Karabük çevrelerinde güney ve güneybatıdan (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiği için ulaşım kesintileri, çatıların uçması, soba ve doğalgazdan zehirlenmeler, karlı yamaçlarda çığ düşmesi gibi olumsuz etkilere karşı dikkatli olmalı ve önlem almalısınız.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Yurdun orta ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 OCAK 2024 SALI GÜNÜ

su

17 OCAK 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

su

18 OCAK 2024 PERŞEMBE GÜNÜ


su

19 OCAK 2024 CUMA GÜNÜ

su

20 OCAK 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

su