Zincir marketlerde o ürünlerin satışı artık zorunlu

Zincir marketlerde o ürünlerin satışı artık zorunlu
Zincir marketlerde satılan ürünler üzerinde araştırma yapılırken Resmi Gazete'de yayımlanan karar üzerine tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara dair gıda ürünlerinin satışı zorunlu hale gelindi.

Çölyak Vakfı’nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasların olumlu sonuçlanmasıyla, 200'den fazla şubesi olan market zincirlerine, tıbbi beslenme gerektiren hastalara uygun ürünlerin zorunluluğu getirilirken 14 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan yönetmenlikle beraber 1 Ocak 2024 tarihinde özel reyonlar açarak önemli bir eksiğin karşılanmasına katkı vermektedir.
Çölyak hastalıklarını ve gluten intoleransı olan kişileri yakından takip edenler için glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri artık daha fazla tüketiciye ulaşılması gerekir.

glutensiz
GLÜTENSİZ ÜRÜNLERE ERİŞİM

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, vakfın yürüttüğü görüşmelerle beraber alınan kararla beraber yönetmeliği memnuniyetle karşılanırken çölyak hastaları ve glütensiz beslenme tercih edilirken ürünlere erişim öngörülüyor.
Sinangil Gluten Yok markasıyla beraber buluşturulurken marka üzerinde ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerinize almak için çalışmalar yapıldı. Verilen karar üzerine Ticaret Bakanlığımıza ve yürüttüğü temaslarla sürece katkıda bulunan vakfa teşekkürler iletildi. Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, marketlerde glütensiz reyon olmadığını bu marketler üzerinde glütensiz ekmeğe dahi ulaşamadığımızı ve çölyak hastaların ürününe erişim sağlanıyor. Zincir marketlerde alınan kararla beraber çölyak hastalarının okullardai hastanelerde, kamu ve özel kuruluşlar ile işletmelerde glutensiz ürünlere ulaşılarak çalışmalara yoğunluk başlandı.