Avrupa Parlamentosu'nda vekil olmak isteyen Mikail Yüksel Konyalı hemşehrilerinden destek istedi!

Avrupa Parlamentosu'nda vekil olmak isteyen Mikail Yüksel Konyalı hemşehrilerinden destek istedi!
Türkiye doğumlu siyasetçi Mikail Yüksel, babasının memleketi olan Konya'nın Kulu ilçesinde Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu için yapılacak olan seçimlere yönelik bir seçim çalışması başlattı.

6-9 Haziran 2024 tarihlerinde AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimlerine katılacak olan Nüans Partisi'nin genel başkanlığını yapan Mikail Yüksel, bu kapsamda baba ocağı Konya'nın Kulu ilçesinde bir seçim kampanyası başlattı. Yüksel, billboardlara astığı afişlerle gurbetçi hemşehrilenden destek istedi. Panoda “2024 Avrupa Parlamentosunda yapılacak seçimlerine hazır mısınız? Bizim İsveç genelinde sadece 160.000 oya ihtiyacımız var." şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü.

"HEDEF 1 MİLLETVEKİLİ GÖNDERMEK"

Avrupa Parlamentosu'nda vekil olmak isteyen Mikail Yüksel Konyalı hemşehrilerinden destek istedi!

Mikail Yüksel, İsveç'te gerçekleştirilen yerel ve genel seçimlerin kendileri için başarılı geçtiklerini belirterek İsveç'in Nüans Partisi'nden bahsettiğini anlatan Yüksel, "Önümüzdeki yıl ortalarında Avrupa'da Avrupa Parlamento seçimi yapılacak. Hedefimiz en az 1 milletvekilini derece olarak göndermek. Bunun için de 160.000 bin oya ihtiyacımız var. diye konuştu. Yüksel konuşmasında ayrıca, Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin dışında Bosna Hersek devletinin de katılımı çerçevesinde çalışacağını aktardı.

- "Partimiz İsveç'te terörden uzak duran tek Türkiye yanlısı partidir"

Mikail Yüksel, vatandaşların seçimlerde oy kullanması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 150 bin Türk kökenli vatandaşımız İsveç'te yaşıyor. Bunların yaklaşık 50 bini ise Kulu'lu. Son seçimde Malmö ve Göteborg belediyelerine az farkla yenildik. Bu yüzden herkesin oylarını kullanması önemli. Partimiz İsveç'te terörden uzak duran tek Türkiye yanlısı partidir. Avrupa Birliği ve İsveç'e yönelik politikamızı bunun için formüle ettik. Avrupa Birliği uzun yıllar Türkiye'ye çifte standart uygulamış ve üye devletlerin karşılamadığı şartları Türkiye'den talep etmiştir. Bu konuları Avrupa Birliği Parlamentosu'nda gündeme getireceğiz."