Konya'da askeri tesis inşaatı ABD ve NATO tarafından yakından izleniyor!

Konya'da askeri tesis inşaatı ABD ve NATO tarafından yakından izleniyor!
Konya tarihinin en büyük yatırımı olduğuna inanılan 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı'na ait cephaneliğinin Çumra'da yapılan yeni sahasının ABD ve NATO'nun yakından izlediği öne sürüldü.

Konya Belediyesi, Sille 47. Mühimmat Deposu'nu Çumra ilçesinde yapılan bir yere taşınması adına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, başlattığı çalışmayla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait olan 47. Mühimmat Deposu'nun cephaneliğinin merkeze çok yakın olması nedeniyle mühimmatın yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması için çalışmalarını hızlandırdı.

Çumra ilçesinde yaklaşık 8 milyon metrekarenin üzerinde alan üzerine inşa edilecek yeni cephaneliğin yaklaşık 1 milyar lira bütçeyle tamamlanması için yoğun çalışmalar yapılıyor. Toplam 12 adet NATO tipi Iglo cephaneliği, karargah binaları, hizmet binaları ile çok sayıda sosyal ve aynı zamanda askeri tesisin yer aldığı projenin birkaç gün içinde tamamlanması beklenmekte.

Konya'da askeri tesis inşaatı ABD ve NATO tarafından yakından izleniyor

ABD VE NATO İZLİYOR İDDİASI

Yeni cephaneliğin inşası tüm hızıyla devam ederken, projede ayrıca şehir merkezinden uzakta, Türkiye'nin akıllı mühimmat ihtiyacını karşılayan, NATO standartlarında modern bir komuta binası ve mühimmat deposunun inşa edilmesi planlanıyor. Birçok sosyal medya paylaşımında NATO ve ABD'nin inşaatı en son teknolojiyle yaptığı ve standartları beğendiği iddia ediliyor.