Konya'da zam furyasına ekmekte katıldı: 200 gram ekmek 5 lira olacak!

Konya'da zam furyasına ekmekte katıldı: 200 gram ekmek 5 lira olacak!
Türkiye'nin en iyi ekmek üreten illerinden biri olan Konya'da bazı ilçelerde ekmek üretimi artıyor. Kent merkezinde ekmek fiyatlarının artması beklenirken 200 gram ekmeğin fiyatının 4 liradan 5 liraya çıkacağı söyleniyor.

Seçimin ardından zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Son günlerde döviz kurundaki değerlenme nedeniyle yükseliş eğilimi devam ediyor. Akaryakıt ve işçilik zamları insanların cebine baskı yapıyor. Öte yandan temel bir tüketim ihtiyacı olan ekmeğe tüm gözler çevrilmeye başlandı.

Birçok ilde ekmek fiyatlarının artmasıyla birlikte "Konya'da ekmek fiyatları yükselecek mi?" sorusu her geçen gün daha çok tartışılıyor. Türkiye'nin kaliteli ekmek üreten illerinden biri olan Konya'da bazı ilçelerden ekmek üretimine zam haberi geldi. Yunak ilçesinde 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını açıkladı. Fırıncılar odasının başkanı Vedat Honça, "Şu anda ekmek sektöründe bir çalışma yok, olmayacak" diye konuştu.

Konya'da zam furyasına ekmekte katıldı 200 gram ekmek 5 lira olacak

"Konya ekmeğinin fiyatı kalitesine göre ucuzdur"

Konya'da ekmepe zam gelip gelmeyeceğş vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 200 gramlık bir somunun fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükselirken, 2022 Haziran'da ekmeğe yüzde 40 zam sağlandı. Kasım ayında yapılan son fiyat artışında Konya ekmeğinin fiyatı 4 liraydı. Bir fırıncı "Ekmek kaliteli olduğu için ucuzdur" dediğinde, üretim maliyeti çok yüksek olduğu için daha fazla ekmek yapması gerektiği anlamına gelmekte olduğu anlaşılıyor. Konya'da 200 gram ekmeğin 5 lira bekleniyor. Artış birkaç hafta içinde yürürlüğe gireceği söyleniyor.

YUNAK'TA EKMEK 5 LİRA

Konya'nın Yunak ilçesinde ekmek rağbet görüyor. Söz konusu fiyat artışı nedeniyle Yoonhak'ta 200 gram ekmek 5 liradan satılacak.