Kozanlı Gökgöl'de acı manzara! Sıcaklık ve kuraklık doğal güzelliği yok ediyor..

Kozanlı Gökgöl'de acı manzara! Sıcaklık ve kuraklık doğal güzelliği yok ediyor..
Konya'nın Kullu ilçesinde kuş cenneti diye bilinen doğal güzelliğiyle büyüleyici göl, yoğun sıcaklar ve beraberinde gelen kuraklıktan dolayı tamamen kurudu.

Kuş cenneti olarak bilinen, Kullu ilçesine 24 km uzaklıkta bulunan Kozanlı Mahallesinin sınırlarındaki Gökgöl, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmişti. Göl aynı zamanda balıklara ve birçok kuşa da ev sahipliği yapmaktadır.

Bölge dışından ziyarete gelen amatör ve profesyonel alandaki fotoğrafçılar bu güzel anı yakalamak adına birbirleriyle kıyasıya yarışırken ancak gölün eski ihtişamlığının kalmadığı görüldü.

Kozanlı Gökgöl'de acı manzara

"Sıcak hava dalgası nedeniyle göl kurumaya başladı."

Aşırı sıcakların etkilediği Kulu ilçesinde bulunan Kozanlı Gökgöl'ün mevsimsel kuraklık ve yazın yağış gelmemesi nedeniyle tamamen kuruduğu tespit edildi. Suyu emen gölün yüzeyinde derin çatlaklar oluşmasına rağmen göle akan dere yatağı ise boş.

Kozanlı Gökgöl'de acı manzara

Bu hafta sonu ailesiyle birlikte Kozanlı Gökgöl'ü ziyaret eden Muttalip Yılmaz, görüntü karşısında duyduğu üzüntüyü gizleyemedi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Maalesef insanların olta tutup eğlendiği Kozanlı Gökgöl. Pek çok kuş türü ve pek çok balık türü var. Bugün şahit olduğum manzara yürekler acısı ve mekruhtur” dedi.