103 okulun katılıdığı 'Sıfır Atık Yarışması'nda 117 bin 675 kilo atık toplandı!

103 okulun katılıdığı 'Sıfır Atık Yarışması'nda 117 bin 675 kilo atık toplandı!
Selçuklu Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde sıfır atık bilincini yaymak amacıyla düzenlediği "Okullar Arası Sıfır Atık Yarışma"nın ödül töreni düzenlendi.

Sıfır atık alanında birçok platformda faaliyet gösteren Selçuklu Belediyesi, yeni araştırmaları da gelecek nesillere sunuyor. Bu bağlamda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması” ödül törenine Sille Seyir Tepesi ev sahipliği yaptı.

103 okulun katıldığı 'Sıfır Atık Yarışması'

Ödül töreni öncesinde 100 özel devlet öğrencisi için “Sıfır Atık Pikniği” düzenlendi. En çok çöpü toplayan Özel İdare 100. Yıl İlkokulu'nun ilkokul kategorisinde birinci olduğu duyuruldu. Sıfır atık ilkesiyle gerçekleştirilen piknikte çevresel sürdürülebilirlik için plastik erin yerine cam tercih edildi.

103 okulun katıldığı 'Sıfır Atık Yarışması'

Diğer taraftan, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren okullar piknik organizasyonlarına devam edecekler.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİLER

Ödül töreninden önce protokol üyeleri sıfır atıkla yaptıkları eserlerin sergilendiği öğrenci sergisini ziyaret ettiler. Seyir Tepesi'nde veliler piknik yaparken, çocuklar Selçuklu Belediyesi'nin oluşturduğu aktivite alanında sıfır atık temalı Nasreddin Hoca oyunları, sahne gösterileri, şişme oyun grupları ve atölyelerle keyifli vakit geçirdiler.

103 okulun katıldığı 'Sıfır Atık Yarışması'

Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ile Selçuklu Kaymakamı Sayın Eflatun Can Tortop, düzenlenen etkinlikte çocuklara çevreye ve israfı önleme konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, çocuklara yoğun ilgi gösterdiler.