155 milyon liralık dev yatırım! Bu Konya'da bir ilk, Türkiye'de ise en büyük olacak..

155 milyon liralık dev yatırım! Bu Konya'da bir ilk, Türkiye'de ise en büyük olacak..
Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca'nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle verdiği mesajında "Engelsiz Bir Karatay” için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirterek "Karatay Engelli Yaşam Merkezi'nin dış inşaatını da neredeyse tamamladık. Merkez, 10.000 metrekare alanı kaplayan, 155 milyon lira değerinde, Konya'nın ilk, Türkiye'nin en büyük merkezi olacak. İnşallah hayata geçireceğiz. En kısa sürede halkın hizmetine sunacağız" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şehrin insan odaklı hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiğini söyledi. Başkan Kılca, Karatay'ın engelsizleşmesine katkı sağlamak için çaba harcadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi

"Engellilik bedende değil kalpte başlar. Biz her türlü hizmetin, projenin destekçisi ve uygulayıcısıyız. Engellilere yönelik tüm hizmet ve yatırımlarımızda büyük özen gösteriyor ve ilçe genelinde hizmet sunmaya odaklanıyoruz. Birlikte güzel olduğumuzu, birlikte güçlü olduğumuzu biliyoruz.

“Bu Konya’da bir ilk, Türkiye’nin en büyüğü olacak.”

Karatay Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Karatay, “Engelsiz Yaşam” ilkelerini anlayan ve uygulayan bir ilçedir. Geçtiğimiz aylarda temelini atmış olduğumuz Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi Konya'daki ilk tesisimizdir. Türkiye'nin en büyüğü olacak. Şirket, 10 bin metrekare alan üzerinde 155 milyon lira değerinde olan bu yatırımın kabuk inşaatını neredeyse tamamladı. Merkezimizi bir an önce halkın kullanımına açmak istiyoruz.

“Engelleri ortadan kaldıran, hayatı kolaylaştıran biziz.”

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel bireylere ve ailelere yönelik atölye çalışmalarından öğrenme merkezlerine kadar. Spordan eğitime, duygu ve terapi odalarından egzersiz seanslarına kadar her ayrıntıyı ele aldık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla unu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Engelleri kaldırmak, hayatı kolaylaştırmak bizim elimizde. Bu duyarlılığı yaşamın her alanında koruduğumuz sürece aşamayacağımız engel yoktur. Buna tamamen inanıyorum.

"Umarım tüm engelli insanlar uzun ve mutlu bir hayat yaşarlar."

Zihinsel ya da fiziksel farklılıkların yaşamda engel olmadığı bilincinin toplum genelinde güçlenmesini umuyoruz. Dünyanın her yerindeki tüm engellileri ve onların sevdiklerini sevgiyle selamlıyorum. Sabrın, şefkatin ve merhametin anıtları, görülecek, duyulacak, el ele tutuşulacak bir şey. Tüm engellilere uzun ve mutlu ömürler diliyorum."