16 milyon emekliye özel indirim kampanyaları için Bakanlık düğmeye bastı!

16 milyon emekliye özel indirim kampanyaları için Bakanlık düğmeye bastı!
Emeklilere özel indirim programı için çalışmalar neredeyse tamamlandı. Tarım Kredi, THY, TCDD, GSM, market zincirleri ile bazı giyim mağazaları, sinema ve tiyatrolarda emekli vatandaşlara özel indirim kampanyaları başlatılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz gün AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmasında ise 2023'te yüzde 4,5 büyüme olarak ifade edilen milli gelirle Türkiye ekonomisinin AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olacağını söyledi. Işıkhan, ayrıca dolar bazında da milli gelirin Türk tarihinde ilk defa 1 trilyon doları aştığını aktardı.

Kişi başına düşen milli gelir miktarının 13 bin 110 dolar ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını vurgulayan Bakan Işıkhan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

16 milyon emekliye özel indirim kampanyaları için Bakanlık düğmeye bastı

“2023 işgücü verileri çıktı. 2023 yılı içerisinde işsizlik oranı bir önceki yıl verilerine göre 1 puan azalarak %9,4'e geriledi. İşsiz sayısı 2023'te bir önceki yıl verilerine oranla 318 bin kişi azalma göstererek 3 milyon 264 bin kişiye düştü. Toplam işsizlik ve genç işsizliği son 10 yılın en düşük seviyesinde. Kadınlar ve gençler arasında toplam istihdam ve işgücüne katılım oranları 21 yılın en yüksek seviyesinde. Değerli kardeşlerim, tüm bu durumu sizlerle beraber başardık. Bu birlik ruhuyla Türkiye'yi küresel ölçekte, özellikle iş hayatında hak ettiği yere taşıyacak ve bu ülkeyi her alanda geliştirmeyi sürüdreceğiz.

Bakan Işıkhan, Türkiye ekonomisinin tüm engellere ve finansal krize rağmen istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, enflasyonun bu yıl sonuna kadar düşeceğini söyledi. İşçi, işveren, çalışan, memur ve emeklilerin de aralarında bulunduğu 85 milyon vatandaşın mutluluğunun ayrıca da Türkiye'nin refahı ve gücü anlamına geldiğini vurgulayarak bu mutluluğu en çok hak edenlerin arasında emeklilerin de yer aldığını söyledi.

Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti'nin aldığı tedbirlerle sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemi kurduklarını ve şu şekilde devam ettiklerini de kaydederek, "Emeklilerin ilaç kuyruğundan maaş kuyruğuna kadar tüm baskılarına son verdik. Seyyanen artışlar sayesinde emekli maaşlarını reel olarak yüzde 87'den yüzde 636'ya çıkardık, şükran ve saygılarımızı ifade etmek istiyoruz. Siz değerli emeklilerimize sesleniyor ve onların hayatlarını her anlamda kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Bunu sürdüreceğimizi duyurmak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın izniyle 2024 yılı emekliler yılı ilan edilmiştir. Emekliler için bankalarla yeni mekli maaşı ödeme süreci başlattık, bildiğiniz gibi sosyal güvenlik kuruluşumuz emekli maaşlarını bankalar aracılığıyla ödüyor. Emeklilere banka teşviklerini ilk kez 2017 yılında ödemeye başlamıştık." diye konuştu.

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM VE KAMPANYALAR

Kamu bankalarındaki emeklilik teşvik tutarlarını, emeklilerin ve hak sahiplerinin aldıkları aylık tutara göre neredeyse iki katına çıkardıklarını söyleyen Bakan vedat Işıkhan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"SGK olarak diğer bankalarla birlikte kamu bankalarından gelen tutarın minimum düzeyde olması için promosyon ödemelerinin artırılması konusunda çalışıyoruz. Bankacılık düzenlemeleri yürürlüğe girdiğinde emeklilerimiz bankaya kayıt yaptırarak bu promosyon ödemelerinden yararlanabilecek. Kamu Bankalar bugünden itibaren faaliyete geçiyor.Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyelerinin ödemesi Ramazan Bayramı'ndan önce yapılacak ve 2-5 Nisan tarihleri ​​arasında banka hesaplarına yatırılacak. Emeklilik Yılı çerçevesinde emeklilerin yaşam kalitesini artırmak, onları fiziksel ve ruhsal, osyal ve kültürel refah açısından zenginleştirmek.

PTT Kargo'nun yanı sıra PTT Alışveriş Merkezi, Tarım Kredi Kooperatifi Pazarı, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM Operatörleri, Sinema Film ve Tiyatrolar'da emeklilere özel kampanya ve indirimler başlatacağız. Aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen market zincirleri ve giyim mağazalarında da emekli vatandaşlara özel indirimler sunacağız. Kentler Birliği ile protokol imzalayarak, emeklilerimizin Türkiye'nin her yerinde şehir şehir, gezi turları ve kültür ajansıyla ücretsiz seyahat edebilmelerinin temelini atacağız. Emeklilik Yılı kapsamında emeklilerimize avantaj sağlayan pek çok uygulamayı her gün kamuoyuyla paylaşacağız."

Bakan Işıkhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Değerli emeklilerimiz emin olmalı, muhalefetin provokasyonlarına kapılmamalı. Emekliler bizim öncelikli sorunumuzdur. AK Parti nasıl emeklilerimize fayda sağlayacak en iyi, en yeni politikaları uyguladıysa, biz de bundan sonra aynı şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Liderimizin her zaman söylediği gibi ekonomimizi dengeli ve disiplinli bir şekilde güçlendirirken, artan refahı paylaşacağımız en önemli kesim emeklilerimiz olacaktır."