500 milyon liralık Konya sorusu yarışmacıyı terletti! Yarışmadan çekildi

500 milyon liralık Konya sorusu yarışmacıyı terletti! Yarışmadan çekildi
Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından 'Kim Milyoner Olmak İster'de bir yarışmacıya Konya bölgesiyle ilgili 500 bin lira değerinde soru soruldu. Genç yarışmacı, uzun süre düşündü ve milyonluk soruyu yanıtlama şansını kaçırarak yarışmadan çekildi.

ATV ekranlarında Kenan İmirzaloğlu'nun sunumuyla yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster' başlıklı yarışmanın bu haftaki bölümü, bir yarışmacıyı milyonluk soruyu yanıtlamaya yaklaştırdı.

Batman’dan yarışmaya katılan Türkçe Öğretmeni Yusuf, 500 milyon değerinde soru sırası geldi ve kendisine Konya ile ilgili soru soruldu. Soru; "Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780.000 kilometre, en büyük şehir olan Konya yüz ölçümü kaç kilometrekaredir?" şeklindeydi. Sorunun yanıtları 20.000, 40.000, 60.000 ve 80.000'i içeriyordu.

500 milyon liralık Konya sorusu yarışmacıyı terletti

Uzun süre düşündükten sonra katılımcı yarışmadan çekilme kararı aldı. Genç katılımcıya devam ederse ne söyleyeceği soruldu ve Yusuf bu soruya 40.000 yanıtı vererek aslında doğru cevabı vermiş oldu. Milyonluk soruyu kıl payı kaçıran aday çok üzüldü.

Konya yüz ölçümü kaç kilometrekaredir?

Türkiye'nin en büyük ili olarak kaydedilen Konya, yaklaşık olarak 38.873 kilometrelik bir alana sahiptir.