6 Şubat deprem şehitlerini anan Başkan Altay'dan dayanışma vurgusu!

6 Şubat deprem şehitlerini anan Başkan Altay'dan dayanışma vurgusu!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem feleketinin birinci yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Altay, mesajında “Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anıyorum. Allah bizleri, ülkemizi bir daha böyle zorlu imtihanlarla imtihan etmesin” şeklinde ifadeler kullandı.

Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tüm Türkiye'yi kasıp kavuran 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde bir mesaj verdi. Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremin 11 ilimizde yıkıma yol açmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. 6 Şubat'ta yaşanan en büyük depremlerden biri olan deprem sonucu 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Ülkemiz tarihinde yaşanan acı felaketler ve milyonlarca vatandaşımız bu depremlerden etkilenmiştir. Tarihimizin her döneminde olduğu gibi, bu felaketle dünyaya devlet-millet dayanışmasının özünü gösterdik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başta olmak kaydıyla tüm devlet bakanlarımız ve kurumlarımız ilk andan itibaren teyakkuz halinde olup depremden etkilenen kardeşlerimizin yanında yer almıştır.

6 Şubat deprem şehitlerini anan Başkan Altay'dan dayanışma vurgusu!

Hataylı kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek ve bu kadim kenti yeniden ayağa kaldırabilmek adına Konya olarak ilk andan itibaren hemşerilerimizle birlikte seferberlik ilan ettik. Hatay'daki kardeşlerimize tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla destek olduk. Arama kurtarmadan seyyar gıda kamyonlarına, su temini ve sanitasyondan seyyar tıbbi araçlara, iletişimden İnsani yardıma kadar her konuda gece gündüz çalıştık.

Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Selçuklu, Meram ve Karatay illeriyle birlikte 1.000 konteynerlik kompleks konteyner kentlerde 4.000'den fazla vatandaşımızın geçici barınmasını sağladık. MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya Sanayi Odası işbirliğiyle Narlıca'da 152 mağazanın yer aldığı Konya Bedestenini inşa ederek ustalara teslim ettik.

Depremde yıkılan Habib-i Neccar Camisi'nin restorasyonunu Konya Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Hatay'ın altyapısını yeniden inşa ettik ve her fırsatta Hatay'ı ziyaret etmeyi, kardeşlerimizle tanışmayı unutmadık; Hatay-Konya arasında sevgi köprüleri kurduk.

Geride bıraktığımız yılda enkazların kaldırıldığı, Hatay ve depremden etkilenen ilçelerin yeniden inşasının yapıldığı süreçteyiz. Devletimiz 300 bin adet konut yapabilmek adına büyük çaba harcıyor. Yaranın bir an önce sarılması için tüm Türkiye seferber oldu.

Bölge sakinlerimizin güvenilir konutlara kavuşması, ticari ve sosyal hayatlarına bir an önce başlayabilmeleri için büyük çaba sarf ediliyor. Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerimizde depreme üst düzey dayanıklı yerler hazırlanmak için büyük çaba harcıyoruz. Bu nedenle seçim öncesinde tüm belediye başkanlarının en önemli gündemi de şehirlerini dirençli kılmaktır. Deprem ve iklim değişikliği dahil tüm afetlere karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Ülkemizin tüm vatandaşlarının deprem karşısında büyük hassasiyet göstermesi çok önemli ve ümit ediyorum ki Cenab-ı Allah bir daha ülkemizi bu kadar ağır imtihanlarla sınamayacaktır.

Bu düşünceler ile birlikte 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren kardeşlerimizi anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun, dereceleri yüce olsun. Sevgili Anavatanımıza bir kez daha acil şifalar diliyoruz."