73 yıllık dev firma 'Konkordato' ilan etti!

73 yıllık dev firma 'Konkordato' ilan etti!
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iflasın eşiğine gelen şirketlerin arasına yeni bir şirket katıldı. Konya ve Antalya'da büyük yatırım yapan şirket iflas etti.

Türkiye ekonomisindeki ve dünya ekonomisindeki kriz her geçen gün daha da kötüleşiyor. Devasa bir küresel şirketin iflasının geniş kapsamlı sonuçları oldu. İflas dalgasının Türkiye pazarına da sıçrayacağı endişesi vardı.

Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerden bir iflas ve iflas başvurusu dalgası başladı. Küresel kriz ve aynı zamanda Türkiye'deki kriz ortamının iflasların ana nedeni olduğu belirtilirken, gıda sektöründe faaliyet gösteren ve iflasın eşiğine gelen şirketler de dikkat çekti.

Konya ve Antalya'nın 73 yıllık dev et firması 'Konkordato' ilan etti!

Söz konusu şirketin geçtiğimiz günlerde Konya ve Antalya'daki tesislere 900 milyon liralık yatırım yaptığı da öğrenildi. Söz konusu şirket et sektöründe aktif olarak yer almaktadır. Son zamanlarda et fiyatları fırladı. Yüksek et fiyatları, et arzında sorunlar yarattı.

1950 yılından bu yana faaliyet gösteren Hacıince Et, artan mali sıkıntılara artık dayanamamaktadır. Antalya'nın Alanya ilçesinde ve Konya merkezde 900 milyon liralık yatırımla dev tesisleri olan şirket, Konkordato ilanı yaptıklarını bildirdi.

Hacıince Et Ürünleri A.Ş.'nin marka kurucusu Hasan Hacıince, oğulları Ahmet ve Muhammet Emin Hacıince teminat şeklinde iflas başvurusunda bulundular. Bu kapsamda; 2 Haziran'da mahkeme, şirket ve sahibi hakkında ihtiyati tedbir kararı çıkardı. Karar, ilgili şirketleri ve bireyleri hacizden korudu. Tedbir üç ay süreyle geçerlidir.